Madde Bağımlılığı ile mücadeleye devam


Madde Bağımlılığıyla Mücadele Derneği (MABADER) Başkanı Yunus Yelekin, Antalya'da 2 bine yakın madde bağımlısı bulunduğunu bildirdi.

Yunus Yelekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve Antalya'da sorunların en başında alkol ve madde bağımlığının geldiğini belirtti. Türkiye'de 84 bin 498 dernek bulunduğunu, bunlardan 10'unun madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini ifade eden Yelekin, Antalya'da faaliyet gösteren 2 bin 174 dernekten sadece MABADER'in alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini söyledi. Yelekin, şöyle devam etti:

'MABADER olarak Antalya'da bu eksikliği kapatmak için yola çıktık. Antalya'da madde bağımlılığıyla ilgili elimizden geleni yapacağız. Antalya'nın turizm kenti olmasından dolayı madde bağımlısı olan kişi sayısı gün geçtikçe artıyor. Burada sorumluluk topluma düşmektedir ancak toplumumuzda madde bağımlıları dışlanmaktadır. Bu yanlış bir davranıştır. Madde ve alkol bağımlılığın temelinde sevgisizlik ve ilgisizlik vardır. Zaten madde bağımlısı olan bir insanın kendisinden başka kimseye zararı yoktur. Turizmci iş adamlarımıza sesleniyorum. Tedavi olmuş gençlerimize iş şansı verilmelidir. Çünkü tedaviden hemen sonraki süreç rehabilitasyondur. Rehabilitasyon süreci çok önemlidir.

Bu sorun hepimizin sorunu. Derneğimizin faaliyete geçmesiyle bugüne kadar tedavi olmak için kendilerine 21 kişi başvurdu. Bunlardan 3'ünün tedavisine başlandı. Bazıları ayakta tedavi edildi. Tabii ki burada önemli olan tedaviden sonraki rehabilitasyon aşamasıdır. Antalya'da 2 bine yakın madde bağımlısı var. Madde bağımlısı olanlar ve aileleri yalnız bırakılmamalı. İş adamlarımıza ve yardımsever vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Bu mücadeleye sessiz kalmasınlar.'

Bu sürecin en iyi sosyal hayat ile toplumla iç içe atlatılabileceğini ifade eden Yelekin, tedavi gören ve tedavisi tamamlanan madde ve alkol bağımlısı gençlerin iş bulabilmesine yardımcı olabilmek için İngilizce ve Rusça dil kursları düzenleyeceklerini söyledi.

Antalya Valiliğinin madde bağımlılığıyla mücadelede çok önemli çalışmalar yaptığını belirten Yelekin, Antalya Valiliğince geçen yıl 777 kişinin tedavi ettirildiğini belirterek, mücadelelerine destek veren Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'a teşekkür etti.

(FC-ŞEN-HAN) - ANTALYA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım