Dijital Ar-Ge üssü İTÜ kampüsünde kuruluyor

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 45 milyon dolarlık bütçeye sahip ve Türkiye’nin en büyük Ar-Ge merkezleri arasında yer alması beklenen “Dijital Türkiye Üssü” projesi için anlaşma imzaladı.

Ar-Ge ve inovasyon konularında, bilgisayar ve bilişim alanındaki şirketlerin çalışmalarını aynı çatı altında toplamayı amaçlayan Dijital Türkiye Üssü’nün, 2012 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. İmza töreninde konuşan İTÜ Rektörü Muhammed Şahin, 40-45 milyon dolar olarak öngörülen bütçesi bulunan merkezi 14 ay içinde tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

30 bin metrekare kapıl alan
TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy da, proje için finansmanın merkezi kullanacak şirketler tarafından sağlanacağını açıkladı. Merkez, 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer de Türkiye’nin, Ar-Ge destek hizmetleri konusunda çok büyük avantajlara sahip olduğuna işaret ederek, “Dünyadaki birçok ülkeden daha iyi bir durumayız. Farklı ülkelere gittiğimizde Türkiye’nin ne kadar büyük bir imkana sahip olduğunu görüyoruz. Bu tip projelerin Türkiye’nin Ar-Ge konusundaki konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım