Hamov’un ’lezzetli’ yemekleri şimdi Moda’da

Ermeni mutfağını İstanbullularla tanıştırmak için 2004’te Ayda Tokatlıoğlu ve kızı Selin Tokatlıoğlu’nun kurduğu Hamov, geçen 5 yılda birçok İstanbulluyu ve ünlüyü Ferikoy’deki restoranında ağırladı.

Hamov, ekim ayından itibaren daha geniş bir kitleye hizmet vermeye hazırlanıyor. Moda, Gürbüztürk Sokak No:36’da açılacak olan “corner mağaza”, Hamov Feriköy’den farklı bir hizmet yapısına sahip. Anadolu yakasındaki müşterilerin de Hamov lezzetlerine ulaşabilmesi için Moda’da kurulan bu “corner mağaza” Hamov’un titizlik ve lezzet anlayışını aynen sürdürüyor. Hamov Moda Corner, Ermeni lezzetlerinin hem satış hem de sipariş noktası olacak. Gelen müşteriler anında mevcut yemeklerden paket alabilecekleri gibi önceden sipariş vererek de istedikleri tüm lezzetlere ulaşabilecek. Hamov Feriköy ise birbirinden lezzetli Ermeni yemeklerini restoran ortamında tatmak isteyenlere hizmet vermeye devam edecek.

Ve Hamov’dan misafirlerinizi şaşırtacak menü alternatifleri

Diyelim cumartesi akşamı yemeğe 15 kişilik misafiriniz var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Hamov’un catering menüsü burada yardımınıza yetişiyor. Arıyorsunuz Hamov’u, zeytinyağlılardan ara sıcaklara, ana yemeklerden tatlıya mükellef bir sofra için gerekli tüm lezzetler, cumartesi istediğiniz saatte kapınızda.

Hamov’da ev yemeklerini sevenler için her gün ayrı bir seçenek sunan ev yemekleri menüsü de var. Bu menü ve tüm diğer seçeneklerden haberdar olmak için Hamov.yemekler@gmail.com adresine mail atmanız yeterli.

Hamov mutfağından seçmeler

Topik: En ünlü Ermeni mezesi olan topik, Hamov’un da en gözde lezzetlerinden. Topik Ermenice “küçük top” anlamına geliyor. Dışı nohut, içi tahin, soğan ve çeşitli baharatlardan oluşan topik, içki masasının vazgeçilmez mezesi.

“Böyle gerçek bir topik yemeyeli yıllar olmuştu” Vedat Milör

Dalak Dolması: Diğer mezelere nazaran çok az restoranda ve evde rastlayabileceğiniz dalak dolması Noel masalarının vazgeçilmez ara sıcaklarından. Dalak dolmasını sipariş verenlerin dolmanın yanında dalak çorbasını da tatmaları şiddetle tavsiye edilir.

“Mükemmel bir lezzet” Mehmet Yaşin

Tarama: Sadece ayçiçeği yağı, limon ve çiğ taramanın çırpılmasıyla hazırlanan taramada hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır.

“Tarama bence bir başyapıt.” Deniz Erbil

Dolmalar: Pirincin soğana nazaran çok daha az kullanıldığı Ermeni dolmaları kıvamıyla zeytinyağlı yemek olarak değil daha çok meze olarak masalarda boy göstermektedir.

“Ayda Hanım’ın nefis sarmaları yüzünden lezzet sohbetlerine ara veriyor ama sıcacık ortamda bir arada olanın tadını çıkarıyoruz.” Tijen İnaltong

Ve diğerleri…

“Hamov: gerçekten de burada ağzınıza attığınız her lokma için söylenecek sözcük bu.” Yiğiter Uluğ

Ermenice ‘lezzetli’ anlamına gelen Hamov, adı gibi lezzetli yemekleri ile Vedat Milor’dan, Deniz Erbil’e, Mehmet Yaşin’den Tijen İnaltong’a birçok gurmenin takdirini topladı. Böylece sadece İstanbul değil, tüm Türkiye Ayda Tokatlıoğlu’nun aşçılığı, Selin Tokatlıoğlu’nun işletmeciliği ile Ermeni lezzetlerini yakından tanıdı...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım