Akkuyu Nükleer Santrali, İş kapısı Açıyor

Gennady I. Vorontsov, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türk yapı malzemecilerine 1 milyar dolarlık iş kapısı yarattığını söyledi.
Akkuyu'dan iş alan zengin olacak
Rusya Uluslararası Enformasyon Akademisi Direktörü Gennady I. Vorontsov, Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türk yapı malzemecilerine 1 milyar dolarlık iş kapısı yarattığını söyledi. Rusya ile yapım anlaşmazı imzalanan 6 milyar dolarlık projede işçileri barındırmak için kasaba yapılacağını, bunun da büyük bir inşaat alanı olduğunu belirten Vorontsov, “Bu kadar inşaat malzemesini Rusya’dan getirecek değiller. Yerli malzeme kullanacaklar. Bu işe soyunan her işadamı, her kurum ve şirket 2018 yılında zengin olabilecek ama bunun için şimdiden harekete geçmek önem taşıyor” dedi.

3 bin istihdam


Akkuyu Nükleer Santralinin ilk reaktörü 2018 yılında faaliyet geçecek. Yapı Endüstri Merkezi’nin (YEM) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Rus İş konseyi ile birlikte düzenlediği ‘’Türk Yapı Sektörünün Rusya Açılımı’’ konulu toplantıda konuşan Vorontsov, 2022’de tamamlanacak projede 3 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Şampiyonalar da bir fırsat

Vorontsov, Rusya'da iyi referansı olan Türk müteahhitler için bir başka fırsatın daha olduğunu açıkladı. 2014 Kış Olimpiyatları ve 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'nın da Rusya'da yapılacağını anımsatan Vorontsov, ''Bu şampiyonayla ilgili 13 şehrimizde inşaat alanları açılacak'' diye konuştu.

Fuar nisanda

YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol Yapı Fuarı'nın 27 Nisan'da Tüyap'ta başlayacağını, 110 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. YEM Genel Müdürü Barış Onay da Rusya'dan yatırımcıları çekmek için gruplarla görüştüklerini açıkladı.
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım