Pepsico Şİrketleri, Yeni kurduğu şirketler

Dünyanın ikinci en büyük yiyecek ve içecek şirketi PepsiCo Vietnam’da, Asya’nın en büyük yiyecek ve içecek fabrikasını kuruyor. PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, PepsiCo’nun Vietnam yatırımının 500 milyon doları aşacağını söyledi

Dünyanın ikinci en büyük yiyecek ve içecek şirketi PepsiCo Vietnam’da, Asya’nın en büyük yiyecek ve içecek fabrikasını kuruyor. PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, Vietnam’a gerçekleştirilecek 250 milyon dolarlık yeni yatırımın bir parçası olan Bac Ninh’de fabrikada, grubun ana ürünleri ve sporcu içeceklerinin yanı sıra, bazı gıda ürünlerinin de üretileceğini söyledi.

Vietnam’a 1994’te giren PepsiCo’nun son yatırımlarla birlikte ülkedeki toplam yatırımlarının 500 milyon doları aşacağına dikkat çeken Beba, “Bu yatırımların 100 milyon dolarlık bölümü Kuzey Vietnam’da. Bac Ninh’deki fabrika, PepsiCo’nun Vietnam’daki beşinci tesisi olacak” dedi. PepsiCo geçen yıl aldığı kararlar doğrultusunda temeli atılan fabrikanın 3 yıl içinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Beba, şirketin Vietnam’a 250 milyon dolarlık yatırım yapma kararının pazar potansiyeli, insan kaynakları ve iş ortamı gibi faktörlere bağlı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Hürriyet
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım