Takip Edelim, Sahibinden.com Yurtdışına açılıyor

İnternetten kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte alışveriş de internete yönelmeye başladı.
Amerikalı KOBİ'lere de nette dükkan açtıracak

Bu alanda faaliyet gösteren önemli internet sitelerinden biri olan sahibinden.com, hedef büyüttü. İnternet sayfasını her geçen gün yenileyen firma, ilan vermek isteyen firmalara dükkan açma imkanı sağlamıştı. Firma şimdi bu özelliği Amerikalılar'a da kullandırtacak.

Almanya'ya da ulaşacağız

Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, internet sitelerinde yaptıkları uygulama kapsamında ilan veren firmaların dükkan açma imkanı olduğu bilgisini verdi. Ertaş, bu imkanı yurtdışında da kullandıracaklarını, ilk olarak Amerika'da uygulayacaklarını söyledi. Türkiye'den emlak almak isteyen yabancılar için Almanca ve Rusça ilanlar da vereceklerini kaydeden Burak Ertaş, yurtdışına yönelik çalışmalarını şöyle anlattı:

Dakikada 2 otomobil satıyoruz

"Amerika'da sahibinden.com olarak değil farklı bir isimle yer alacağız. Almaya planlarımız arasında yer alıyor. Kendi ismimizle ve Almanca olarak gireceğiz. Burada Almanya'da yaşayan Türkler'e ulaşmayı hedefliyoruz."

En yoğun satışın otomobil alanında yapıldığını ifade eden Ertaş, "Dakikada 2 otomobil, 2 dakikada 1 tane ev satıyoruz. Konut da en hızlı dönen kalemlerimizden" diye konuştu. 2010 yılında 12 milyon ilan aldıklarını belirten Ertaş, günde ortalama 40 bin ilan aldıklarını kaydetti.

Kadınlar daha zor alıyor

İnternetten alışveriş alışkanlıklarında kadın ve erkeğin farklılık gösterdiğini bildiren Ertaş, "Erkekler zaman kazanmak için internetten alışveriş yapıyor. Kadınlar ise çeşitleri gözden geçirip sonra da gidip mağazalardan satın alıyorlar. Kadınlarda satın alma oranı çok daha düşük" diye konuştu.

Ziyaret süresinde Facebook'u geçtik

Burak Ertaş, günde 2 milyona yakın kullanıcı tarafından ziyaret edildiklerini söyledi. Türkiye'de sık tıklanan 10 site arasında 8'inci sırada yer aldıklarını kaydeden Ertaş, "Zaten ilk 5 yabancı siteler. Ziyaret sürelerine bakıldığında 13 dakika ile ilk sırada yer alıyoruz. Bizi Facebook ve YouTube takip ediyor" dedi.

HABER: Zeynep CEYLAN/İSTANBUL

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım