Aydına Açılacak Yeni Su Fabrikası

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde 3 milyon liralık yeni bir yatırım yapılacak.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 'Nysa Su' olarak işletilen memba suyunda, eski işletmenin sözleşme süresi bittiği için belediye olarak yeni bir ihale açtıklarını ve suyu Astaş Çelik Kapı şirketine verdiklerini bildirdi.

Astaş'ın yeni yabancı ortaklıkla fabrika alanında hızlı şekilde çalışmalara başlandığını söyleyen Ünal, su işletmesiyle ilgili fabrikanın onarım ve makine kurulumu çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Yeni tesisi Nisan ayında açılışı yapılacak. Biz belediye olarak Ovacık yaylasından 42 kilometrelik boru döşeyeceğiz. İsale borusunun döşenmesiyle 100 yıllık bir yatırım kapasitesinde ve dayanaklığında bir tesis ortaya çıkacak. Kısacası ilçemize 100 yıllık bir miras bırakacağız. 1950-1960'lı yıllarda bu hizmeti veren rahmetli belediye başkanı ve personeline dua ediyoruz. Bu isale hattının yenilenmesiyle büyük yatırım yapılacak. Ayrıca mevcut 19 kaynak suyuna 16 pınar daha eklenerek, pınar sayısı 35'e yükselecek. Böylece Sultanhisar ilçesi üç milyonluk bir yatırımla geleceğe kazançlı bakacak.''

İhaleyi alan şirketin yetkilisi Fuat Aydın da yaptığı açıklamada, fabrikada, el değmeden son teknoloji sistem makine parkuruyla önce damacana, daha sonra da farklı ebatlarda üretim yapılacağını belirtti.

Tamamen otomatik makinelerle işlenecek olan memba suyunun makine ve fabrika tadilatları için iki milyon lirayı aşkın para harcanacağını ifade eden Aydın, ''İsale hattı içinde bir milyon lira yatırım yapılacak. İlçeye çok önemli katma değer sağlanacak'' diye konuştu.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım