Vestel'e Ödül Yağmuru

Vestel, prestijli tasarım yarışmaları Good Design Award, IF Product Design Award ve Design Turkey’den elektronik ve beyaz eşya ürünleriyle toplam 13 ödül kazandı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, bu ödüllerin Vestel’e verilmesinden gurur duyduklarını belirterek “Köklü tasarım kuruluşlarının Vestel’e verdiği bu ödüller teknolojide olduğu kadar tasarım alanında da dünya liginde oynadığımızı kanıtlıyor” diye konuştu.

Vestel, Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi’yle düzenlediği Good Design Award'dan 4 ödülle döndü. Vestel’in Ariser LCD TV XX905, LED-I Led TV, DaVinci Digital Media Controller ve Mine TV uzaktan kumanda ürünleri tasarım ve kullanım özellikleriyle ödüle layık görüldü.

IF Product Design Award’da ödüle layık görülen Vestel Claros ve Lydia bulaşık makineleri, sade ve şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. 20 dakikalık mini yıkama programına sahip Claros, Mayıs’ta Türkiye pazarına sunulacak.

Türkiye’nin en köklü ve saygın tasarım yarışması Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışması da Vestel’e 6 ödül verdi. 40840 LED TV, 40842 LED TV, 32905 LED TV ve RC3900 uzaktan kumanda modelleri İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülürken, RC5110 uzaktan kumanda ve UH 590 no-frost buzdolabı da Üstün Tasarım Ödülü'nü aldı. Aynı buzdolabı modeli, Almanya’da düzenlenen dünyaca ünlü IF Product Design Award’da da ödüle hak kazandı.

Endüstriyel tasarım alanında dünyanın en önemli birliklerinden Uluslararası Endüstriyel Tasarım Kuruluşları Konseyi'ne Türkiye'den kabul edilen ilk ve tek kurumsal üye olan Vestel, beyaz LCD modeli ile 2006 yılında Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu tasarım ödülünü kazanmıştı. 2008 yılında iki LCD TV, bir dizüstü bilgisayar, bir klima ve bir çamaşır makinesi olmak üzere tam beş ürünü ile Design Turkey Endüstriyel Tasarım yarışmasında İyi Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. 2009’da Slim and Thin LCD TV ile Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin verdiği dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden Good Design Award’ı kazandı. Aynı yıl Red Dot Design Award’da iki uzaktan kumandası ile tasarım ödülü aldı. 2010’da dünyaca ünlü tasarım yarışması IF Product Design Award’da 2 çamaşır makinesiyle ödüle layık görüldü. 2010’da 2 LCD TV, uzaktan kumanda ve TV arayüzü olmak üzere dört ürünüyle de Good Design Award ödülünü kazandı. Aynı yıl Plus X Award’da Vestel’in üç TV, üç uzaktan kumanda, iki TV arayüzü, bir bilgisayar ve iki çamaşır makinesi modeli, kullanım kolaylığı, ergonomi ve tasarım özellikleriyle ödüle layık görüldü.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım