13 Bin Kişiye İş Verecek, İnşaat Sektörü İş İmkanları

İstanbul'da Almond Hill, Mashattan gibi lüks konutta iddialı projelere imza atan, gayrimenkul geliştirici ve yatırımcısı Emrullah Turanlı, basında 3 yıldır devam eden suskunluğunu, turizm sektöründeki ilk yatırımının toplantısında bozdu.

Turizmde dün İstanbul Moda'da hizmete giren Doubletree by Hilton otelinden başka 6 yeni otel yatırımı daha yapacağını, 600 milyon euroyu geçen otellerin proje ve arsalarının hazır olduğunu ve 13 bin kişiye iş sağlayacağını söyledi. Turanlı Arazileri aldık ama maalesef Türkiye'de bu kadar işsizlik varken projeler engelleniyor. Sadece turizm projesi 13 bin kişiye iş verecek. Ben yatırımlarıma, işime devam edeceğim ama 600 milyon euroluk yatırım için ruhsat alamadığımdan boynum bükük, belediyelerin kapısında bekliyorum diye konuştu.

Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı İkisi İstanbul Etiler'de. Birinin inşaatı devam ediyor. Seyrantepe'deki proje otel, ofis ve rezidanstan oluşacak ve önümüzdeki ay başlayacağız. Gayrettepe'nin inşaatı devam ediyor. Ankara'da ve Diyarbakır'da projemiz var diye konuştu.

Diyarbakır'a Hilton getiriyor

Diyarbakır'a da 100 milyon euro yatırımı olan AVM ve otel karması bir proje yapacaklarını anlatan Turanlı, araziyi alan arkadaşının teminatı yatıramadığı için yardım istediğini, Hilton'un da desteklemesiyle projeye başladığını belirterek Engellemelerle karşılaşmazsak kısa zamanda bitireceğimize inanıyorum. dedi. Diğer otellerin Hilton bünyesinde olmasıyla ilgili kesinkarar olmadığını da anlatan Turanlı, Gönlüm Hilton ile birlikte yürümek istiyor diye konuştu.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım