2011'de Mücevher İhraçları Arttı

İstanbul Mücevher Fuarı dün 32. kez kapılarını açtı. CNR Expo'da düzenlenen fuarda 33 ülkeden 1.150'nin üzerinde katılımcı firma stant açtı.

Organizasyon, yılda 400 ton altın ve 300 ton gümüş işlemenin gerçekleştiği Türk kuyum pazarında alıcı ve satıcıları bir araya getiriyor. Fuarı, 5 gün boyunca 87 ülkeden toplamda 50 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Fuarda sergilenen ürünler arasında altın ve pırlanta mücevherat, değerli ve yarı değerli taşlar, inci, gümüş takı, saat, makine, kuyumculuk malzemeleri ve ekipmanlar, vitrin malzemeleri ve güvenlik gereçleri bulunuyor. Fuara katılan firmalar arasında Damas Mücevherat, Atasay, Altınbaş, Pera Diamond, Gülaylar Altın, Favori, Koçak Gold, Orijinal Mücevherat, Uğur İnci, Zen Diamond ve Ariş gibi firmalar yer alıyor.

İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Can Özkök, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, 2009'daki küresel krizden etkilenen sektör ihracatının 2010 yılında yeniden yükselişe geçerek 1,2 milyar dolara ulaştığını söyledi. Özkök, "2010 yılında sektörümüzün en çok ihracat yaptığı ilk 5 ülke sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, Rusya ve Litvanya'dır. 2011 yılına da iyi bir başlangıç yaptık. Ocak-şubat dönemindeki ihracatımız geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 51,1 artış gösterdi." dedi. Can Özkök, 2023 yılı ihracat stratejileri çerçevesinde, Cumhuriyet'in 100. yılında 12 milyar dolar ihracata ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ariş'in, fuardaki standında sergilediği ürünler arasında, siyah ve beyaz pırlantanın buluştuğu Lav koleksiyonu, Hürrem koleksiyonu, Ariş Parmak İzi Alyans koleksiyonu, 'Üstün Beyaz' olarak bilinen ve pırlantada en nadir bulunan renk olan D Color tektaşları, ham elmaslar yer alıyor. Atasay ise fuarda, Atasay, Asgold ve ION by Atasay'ın 2011 ilkbahar yaz koleksiyonlarını sergiliyor. Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Atasay Kamer, kriz ortamında altın fiyatlarının artması ile birlikte pırlanta fiyatlarının da arttığına dikkat çekerek, "Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte insanlar pırlantaya doğru kayış yaptı. Geçen sene ile bu sene arasında pırlantada yüzde 40 fiyat artışı var. İnsanlar pırlantaya da bir yatırım aracı olarak bakıyor." dedi.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım