Anadolu Ajansı İflas mı Ediyor?

Grev kararı alan TGS'ye bir mektup yazan AA, iflasın eşiğinde olduğunu öne sürerek, sendikadan taleplerini geri almasını istedi.

AA, İflasın eşiğindeyiz derken kurumun Genel Müdürü Bengi, neredeyse Cumhurbaşkanı kadar maaş alıyor.

Türkiye’nin en önemli haber ajanslarından Anadolu Ajansı (AA) Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) yolladığı mektupta iflasın eşiğinde olduğunu iddia etti.

AA ile TGS arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi müzakereleri, uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve 14 Mart’ta sendika grev kararı almıştı. Bunun üzerine AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek imzasıyla TGS’ye mektup gönderildi. Mektupta ajansın içinde bulunduğu vahim durum ‘dramatik’ bir dille anlatılırken, “Ajansın kapanıp kapanmaması sendikanızın vereceği karara bağlı” deniliyor. TGS’nin isteklerinden vazgeçmesi istenen mektupta, ajansın birkaç aydır maaşları bankadan faizle borç para alarak yaptığı ve tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadığı anlatılıyor. Mektupta devletten her yıl alınan 50 milyon liranın yetmediği de vurgulanarak, kamunun AA’daki hisselerini devretmesi halinde ekonomik olarak kendisini çevirmesinin mümkün olmayacağı ve derhal iflasını istemek durumda kalacağı öne sürülüyor.

Astronomik maaş

AA, mektubunda eski çalışanların mali yük olduğunu öne sürerken, Radikal’e ulaşan bilgilere göre AA’nın Genel Müdürü Hilmi Bengi 24 bin 500 TL maaş alıyor. Bengi’nin maaşı devlette en yüksek bürokrat olan Başbakanlık Müsteşarı’nın maaşından dört kat fazla. Başbakanlık müsteşarları 6 bin 500 TL alıyor. TRT Genel Müdürü’nün maaşıysa 6 bin lira civarında. Bengi’nin maaşı 24 bin liraya yakın maaş alan Cumhurbaşkanı’nın maaşıyla neredeyse aynı. Bengi, 12 bin lira maaş alan Başbakan’dan da iki kat fazla maaş alıyor. AA’nın genel müdür yardımcıları 22 bin 500 TL maaş alırken, şef ve müdürlerin maaşı en az 10 bin TL’den başlıyor. Konuyla ilgili aradığımız Bengi’ye toplantıda olduğu için ulaşamadık. Yazılı olarak gönderdiğimiz sorulara da gazete basılana kadar yanıt gelmedi.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım