Bursalı Eczacılar Kooperatifinden Yaratıcı Uygulama

Bursa Eczacılar Kooperatifi, ülkenin dört bir yanındaki eczacılara özel bir internet portalı kurdu. farmasyon.com.tr adresi üzerinden yayın yapan portal, meslek erbabına interaktif eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Sektörle ilgili güncel haberlerin de yer aldığı siteye şimdiye kadar 2.500 eczacı üye oldu. İlk aşamada 500 bin dolarlık yatırım yapılırken, rakam 3 milyon doları bulacak.

Bursa Eczacılar Kooperatifi'nin (BEK) internet portalı eczacılar için bilgi kaynağı olacak. Bu meslek grubuna yönelik özel geliştirilen ilk eğitim ve yaşam platformu olma özelliğini taşıyan farmasyon.com.tr, interaktif eğitimleri, uzman danışma kadrosu ve farklı içerikleriyle sektörün buluşma noktası olmayı hedefliyor. Site için şimdiye kadar 500 bin dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Beyri, 5 yıl içerisinde bu rakamın 3 milyon doları bulacağını ifade etti. 2 ay önce deneme amaçlı hizmete açılan sitenin üye sayısı 2 bin 500'ü buldu.

Bursa Eczacılar Kooperatifi tarafından hazırlanan farmasyon.com.tr'nin lansmanı, Uludağ'da düzenlenen 'BekVitrin Avantaj Günleri 2011'de yapıldı. Eczacılık sektörünün buluşma noktası olmayı hedefleyen site sektörün iletişimine katkı sağlamayı ve ihtiyaçlara uygun çözümler üretebilmeyi amaçlıyor. Portal üyesi eczacılar, sektör ile ilgili güncel haberleri takip edebiliyor, meslek ya da kişisel gelişim için ihtiyaç duyabilecekleri interaktif eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Eczacılık sektörünün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan site, geleceğin tüm sektör profesyonellerini bu platformda buluşturuyor. 500 bin doların üzerinde ilk yatırım maliyetiyle hayata geçirilen portalda, e-eğitimin yanı sıra danışmanlık, kültür-sanat, eğlence ve tatil gibi birçok farklı içerik de yer alıyor. Portalın tanıtımında konuşan Beyri, içeriklerine her geçen gün yenileri eklenirken, portala 5 yıl içerisinde 3 milyon dolara yakın ek yatırım yapılmasını hedeflediklerini aktardı. farmasyon.com.tr'nin eczacılık sektörüne değer katacak bir proje olduğunu vurgulayan Ebubekir Beyri, eczacıların karşılaştığı problemlere çözüm üretmeyi hedefleyen proje ile her alanda daima yanlarında olmayı amaçladıklarını bildirdi.

Projenin detayları hakkında bilgi veren BEK Pazarlama Müdürü Metin Çıral ise hâlihazırda sitede e-öğrenme yöntemiyle sunulan 40 farklı eğitim bulunduğunu, 2 yıl içinde ise bu rakamı 500'e çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Çıral, şimdilik sadece eczacıların üye olabildiği platformun daha sonra herkese açık hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Eczacı, yıllık bütçesini netten yapabilecek

farmasyon.com.tr'de yer alan 'Finansman Simülasyon Programı' uygulaması ile eczacı hafta bazında eczanesine ve şahsına yönelik tahmini giderleri ile gelirlerini, varlıklarını, gerçekleşen ve gerçekleşmesi kesinleşen gideri ve gelirlerini sisteme düzenli olarak girerek aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bütçe yapabiliyor. Gider ve gelir kalemlerini değiştirerek bütçe alternatifleri yapabiliyor, büyüme, yenileme, kişisel yatırım kararlarına ışık tutabiliyor. Uygulama, eczacılara finansman açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım