Fenerbahce Hisselerine Borsa'dan İyi Haber

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 11 maçı kazanarak liderliğe oturan Fenerbahçe'ye bir iyi haber de İMKB'den geldi.

HÜRRİYET

Yılbaşından bu yana yüzde 70'e yakın değer kazanan ve piyasa değeri 2 milyar 250 milyon TL'ye ulaşan Fenerbahçe Sportif hisseleri, 1 Nisan'dan itibaren borsada en yüksek piyasa değeri ve işlem hacmine sahip senetlerden oluşan İMKB-30 Endeksi'nde yer alacak.

İMKB İstatistik Müdrülüğü'nden yapılan duyuruda, 2011 yılı ikinci üç aylık dönemi için İMKB 30, İMKB 50, İMKB 100 ve İMKB 10 BANKA endekslerinde yer alacak hisse senetlerini açıklandı.

Yapılan duyuruya göre, 1 Nisan tarihinden itibaren Fenerbahçe Sportif ve Sinpaş GMYO hisselerinin İMKB 30 Endeksi’ne alınırken ve endeksten TAV Havalimanları Holding ve Akenerji hisselerinin çıkarılacak. İMKB 30 için yedek hisse senetleri ise Netaş Telekom ve Bagfaş olacak.

Netaş Telekom, Konya Çimento, Metro Holding, Global Yatırım Holding, Kartonsan ve Ford Otosan hisseleri İMKB 50 Endeksi’ne alınırken, GSD Holding, Petrol Ofisi, TSKB, Anadolu Efes, Vestel ve Aksa endeksten çıkarılacak. Torunlar GMYO, Do-Co Restauran, Goodyear ve İhlas Yayın Holding , İMKB 100 Endeksi’ne alınırken, Yapı Kredi Sigorta, Reysaş Lojistik, Pera GMYO ve Albaraka Türk endeksten çıkarılacak.



Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım