Muhteşem Yuzyil Avrupaya Açılıyor..

Dünyanın 40 ülkesinde iş yapan format avcısı 32 yaşındaki İzzet Pinto, Ortadoğu ve Balkanlar’dan sonra Türk dizilerini şimdi de Avrupa’ya açmaya hazırlanıyor. Global Agency’nin patronu genç girişimci Pinto’nun Gelinim Olur musun, Binbir Gece ve Aşk-ı Memnu’dan sonra yeni gözdesi ise ‘Bize Avrupa kapılarını açacak’ dediği Muhteşem Yüzyıl.

İlk kez İstanbul’da düzenlenen ve 400’e yakın yabancıyı ağırlayan Discop Fuarı’nda Muhteşem Yüzyıl’ı yabancı alıcılarla buluşturan Pinto, 12 ülkeyle imzaları atmak üzere. Muhteşem Yüzyıl’la fuarda büyük bir tanıtım yaptıklarını belirten Pinto, “Ciddi ciddi kuyruklar oluştu. Hediyelerle, aracılarla geldiler, neredeyse yalvardılar diziyi almak için. Daha önce böyle bir şey görmedim” diyor. Muhteşem Yüzyıl’ı bekleyen ülkeler arasında Ortadoğu’nun yanı sıra Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Bulgaristan, Yunanistan ve Macaristan gibi 12 ülke var.

25 ülkeye dizi ihracatı
Pinto, diziyi 15 gün sonra Cannes’da düzenlenecek fuarda da Avrupa’ya tanıtacak. Dizi için ‘muhteşem’ bir parti planlayan Pinto, Cannes’da dizinin başrol oyuncularının da katılacağı 500 kişilik özel parti düzenleyecek. Pinto, şu anda Türkiye’de 350 milyon TL’yi bulan dizi sektörünün özellikle son iki buçuk yılda 50 milyon dolar ihracata ulaştığını belirtiyor.

Dünyada format ve diğer prodüksiyonlar pazarının 8 milyar doları aştığına dikkat çeken İzzet Pinto, “Türkiye’nin 50 milyon dolarlık dizi ihracatı var ancak bu rakam artacak. Gümüş, Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Ezel, Dudaktan Kalbe, Asi gibi diziler 25 ülkeye ulaştı. Bu ülkelerde izlenme rekorları kırıyorlar” diyor. Global Agency, henüz beş yıllık bir şirket olmasına rağmen kendi alanında dünyanın en büyük beş ajansı arasında gösteriliyor. Pinto’nun en büyük hedefi ise üç yıl sonra yani 35 yaşında şirketini Londra Borsası’na açmak.Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım