Opel Combo Türkiye'de Üretilecek

İSTANBUL - Opel Türkiye, ‘yerli üretici’ kimliğiyle atağa geçecek. GM’nin (General Motors) Fiat Grubu’yla yaptığı anlaşma sonucu Tofaş’a hafif ticari araç Combo’nun yeniversiyonunu ürettirecek Opel, bu sınıfta satışlarını da 4 misli arttıracak. Tofaş - Fiat tesislerinde 5 yılda 250 bin adet üretilecek yeni Opel Combo’nun model çeşitleri için Almanya’daki Opel tasarım ekibi, Fiat Grubu otomobil mühendisliği ve tasarım grubuyla birlikte işbirliği yaparak kasım sonunda ilk aracı banttan çıkaracak.
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, GM’nin Tofaş’a yılda 50 bin yeni Opel Combo ürettireceğine dikkat çekerek, “Biz geçen yıl Türkiye’de yılda 41 bin araç sattık, bu yıl 50 bin araç satacağız. 2012’de ise 50 bin araç ürettireceğiz. Bu anlaşmayla GM 5 yılda yaklaşık 300 milyon euroluk yatırımın ülkemize gelmesine imkân tanıdı. Artık sadece ithalatçı olmayacağız” dedi. Yeni Combo ile 2012’de hafif ticari araç pazarının yüzde 2’sini hedeflediklerini kaydeden Keklik, ilk etapta yılda 6 bin civarında satış öngördüklerini belirtti.

‘Combo 4 kat fazla satacak’
Yeni Fiat Doblo platformunda üretilecek hafif ticari araçta ‘Combo’ adının muhafaza edileceğini, 2 markayı birbirinden ayırt edici iç ve dış özellikler olacağını kaydeden Keklik, yeni Combo ile artık ‘yerli marka’ konumuna geleceklerini kaydetti. Keklik, GM’nin bu yıl sonunda üretimin yeni başlaması nedeniyle 6 bin adet alacağını vurgulayarak, “Bu yıl kotamıza ne düşer bilmiyoruz, ancak 2012’de yaklaşık 300 bin olarak öngördüğümüz hafif ticari pazarında minimum 6 bin satarız. Böylece 2010’da sattığımız eski Combo sayısı minimum 4 katına çıkacak” dedi.

Combo segmentte rekabeti artıracak Türkiye’de 2010’da satılan 3.5 ton ve altı hafif ticari araç pazarı 251 bin adet oldu. Bu hafif ticari satışlarının 105 bin adeti ise Fiat Doblo, Renault Kangoo, Ford TransitConnect,Peugeot Partner, VW Caddy ve Opel Combo’nun bulunduğu segmentte yapıldı. Bu segmentte en büyük pazar payı yüzde 32 (33 bin 600 adet) ileFiat Doblo’ya ait bulunuyor. Ardından yüzde 31 ile Ford TransitConnect geliyor.

Elektrikli Ampera Türkiye’ye gelecek Türkiye satışlarında şubatı 3167 adetle kapadıklarını, bu yıl toplam 50 bin satışla 2010’daki 5.2’lik paylarının 6’ya çıkacağını vurgulayan Keklik, 2012’de yeni Combo desteğiyle 55 bin satışın üzerine çıkacaklarını belirtti. Keklik, Avrupa fiyatı 42.9 bin euro olarak açıklanan elektrikli Opel Ampera’nın da Türkiye’de satışa sunulacağını, ancak fiyatın henüz belirlenmediğini söyledi.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım