Çorap İhracatı Yapan En Büyük Üçüncü Ülkeyiz

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dünya çorap ihracatında Türkiye'nin 3. sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD)'nin kuruluşunun 15. yıldönümü dolayısıyla Polat Renassance Otel'de düzenlenen etkinlikte konuşan Tanrıverdi, hazır giyim sektöründe çorap alanıyla birlikte birlik ve beraberliğin sürdüğünü ifade ederek, "Çorap sektörü diğer sektörlere nazaran daha aktiftir. Hem eğitim alanında hem de dünya çapındaki projeleriyle sektöre can vermektedir." dedi. Çorap sektörünün en çok önem verdikleri sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Dünyada ihracat alanında 3. sırada olan bu sektör önümüzdeki dönemde bizim de gözbebeğimiz olacak." diye konuştu.

ÇSD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk de, derneğin 1996 yılında 20 çorap üreticisi ile kurulduğunu belirterek, "15 yıl içerisinde üyelerimiz ile birlikte dünya çapında yer edindik. Sektör, üyelerinden alınan güçle eğitim alanında da faaliyet gösteriyor, bağlantılarımızla çorap sektörünü bilime açıyoruz." dedi. Öztürk, Türk çorap sanayiinin gelişimi için çorap üreticileriyle birlikte dünya çapında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hükümet, Sanayi Bakanlığı ve üretici firmaların desteği ile çorap sanayiindeki gelişmeleri teknoloji alanında da takip ettiklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti: "Türkiye'nin birçok yerinde 'Çorap Köyü' projemizi oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu vesileyle belirlediğimiz yerlere hem çalışma alanında istihdam sağlayacağız hem de eğitim alanında yenilik getireceğiz." Gelişen ve değişen Türkiye'nin en önemli hedeflerinden birinin ihracatın artırılması olduğunu vurgulayan Öztürk, "En önemli hedefimiz, çorap sektöründe dünya liderliğini ele geçirmektir." diye konuştu.

Zaman

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım