İdo İhalesine Kimler KATILIYOR

KİMLER YARIŞACAK?
- Koç Holding’in sahip olduğu Deniz Turizm Yatırımları, Stena Yatırım Holding’le ihaleye katılıyor. Stena Yatırım’ın yüzde 100 hissesi de İsveçli Stena AB’ye ait.
- Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumu da güçlü gruplardan biri. Grup ihaleyi kazanırsa şirkette Sera’nın yüzde 10, diğerlerinin de yüzde 30’ar paya sahip olacak. Souter Investments’ı ulaşım sektörüne dünya genelinde yaptığı yatırımlarla tanınan İskoçlu ünlü girişimci Brian Souter, kişisel yatırımları için kullanıyor. ‘Etik’ bir yatırımcı olduğunu belirten Souter, alkol, tütün, silah ve kumar gibi alanlara yatırım yapmıyor.
- Yıldırım Holding, enerji, kimya sanayi, metal ve denizcilik alanlarında faaliyet gösteriyor. Grubun şirketleri arasında Yılyak Yakıt Pazarlama kömür ve metal sektöründe bulunuyor. Grubun Gemlik Gübre ve Yılmar Denizcilik şirketlerinin yanı sıra liman işletmeciliği yapan Yılport (Dilovası) KonteynerTerminali ve Liman İşletmeciliği şirketi de var. Grup, 2004 yılında da özelleştirmeyle Eti Krom’un tüm hisselerini satın alarak dikkatleri çekmişti. Yıldırım Holding’i 1963’te Garip Yıldırım kurdu. Holdingin yönetim kurulu başkanlığını Ali Rıza Yıldırım yapıyor.
- Mehmet Kutman’ın sahibi olduğu Global Yatırım Holding’in liman yatırımları altında topladığı Global Liman İşletmeleri, Kuşadası, Antalya ve Bodrum Yolcu Limanı’nın işletmesini yürütüyor.
-Gayrimenkul, alışveriş merkezleri gibi alanlarda faaliyet gösteren ve Aziz Torun’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı TorunlarGrubu bünyesindeki Torunlar Gıda da ihalede iddialı şirketlerden.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım