Türkiye Büyümeye Devam Eder mi..?

Dünya genelinde ‘kriz kahini’ olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ toplantısında Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Potansiyeliniz yüksek

Türkiye’de yeni bir ekonomik kriz olacağını düşünmediğini kaydeden Roubini, “Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler önümüzdeki yıllarda da huzurla büyümeye devam edecektir” dedi.

Dünya genelinde bir toparlanma sürecinden geçildiğini belirten Roubini, önümüzdeki bir yıl içerisinde ekonomide global anlamda bir sürpriz beklemediğini söyledi. Türkiye’nin son yıllarda ekonomi politikalarında modern ve gelişmeye yönelik reformlarla ön plana çıktığını ifade eden Roubini, Türkiye ekonomisi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

AB hata yaptı

- Türkiye demokratik bir ülke. Ekonomik potansiyeli yüksek olan bir ülke ve ekonomik anlamda önemli reformlar yapılmaya devam ediyor.

- Türkiye eğitime ve insanlara yatırım yaparak gelişen bir ülke. Kimin başa geçtiği önemli değil. Yaklaşan seçimlerde de kendisi için doğru olan kararı verecektir.

- Türkiye bu yıl yüzde 6 büyür. Avrupa Birliği Türkiye’yi tam üye yapmayarak hata etti.

- Dünya ekonomisinde ilk 10’a girmek çok önemli değil. Çünkü bu bir müzik listesi değil. Sıralamada Çin ikinci sırada ama 1.2 milyar insana ve büyük bir yüzölçümüne sahip. Bu nedenle Türkiye’yi Çin ile kıyaslamak güç.

Zeynep CEYLAN/ İSTANBUL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım