Ülker Kimle Ortak Oldu

Gıda devi Ülker'i bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, Cargill, Hero Baby, Laurens Spethman Holding (LSH), Kellogg's ve Eckes-Granini Group'un (EGG) ardından son olarak da Turkven Private Equity ve Standard Ünlü Private Equity'nin ortak şirketi Hollandalı Ice Cream Investment BV ile ortaklık kurdu. Şirketin yaptığı bu stratejik ortaklıkla dondurma pazarının öncü markası Ülker Golf'ün büyüme ve kurumsallaşma çalışmalarını hızlandıracağı belirtiliyor.

Dondurma sektörünün önemli markalarından Ülker Golf, hem pazarını büyütmek hem de farklı kesimlere ulaşmak için böyle bir ortaklığa imza attı. Bu ortaklığın Golf'ün büyümesinde ve kurumsallaşmasında önemli bir rol oynayacağını belirten Yıldız Holding yetkilileri, ortaklıkla ilgili detay bilgi veremeyeceklerini dile getirdi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ülker Golf Genel Müdürü Hasan Tulgar, Turkven Private Equity Direktörü Kerem Onursal ve Standard Ünlü Private Equity Direktörü Kerem Göktan, gelinen son noktayı kamuoyuyla paylaşmak için 4 Mayıs'ta ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Ice Cream Investment'ın Ülker Golf'ü bünyesinde barındıran Natura Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devri uzun süredir Rekabet Kurumu'nun gündemindeydi. 23 Şubat 2011 tarihinde Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı başkanlığında toplanan Kurul, satın alma işleminin piyasada haksız rekabete sebep olup olmayacağını masaya yatırdı. Kurul'dan "Satın alma işleminin coğrafi açıdan olası alternatif pazar tanımları çerçevesinde rekabet açısından endişeler oluşturmuyor." kararı çıkmıştı. Kurul ayrıca, Ice Cream Investment ile Natura'nın yatay ya da dikey olarak örtüşen faaliyetlerinin bulunmadığı sonucuna vardı. Öte yandan Rekabet Kurumu'na taraflarca sunulan Nielsen Retail Panel araştırmasına göre endüstriyel dondurma pazarında üç ana oyuncu ile birlikte yerli veya yabancı daha küçük markalar ve market ürünleri bulunuyor. Rapora göre Algida pazarın lideri konumunda bulunurken onu sırasıyla Ülker Golf ve Panda takip ediyor. Rekabet Kurumu satın alma işlemi ile ilgili taraflara şu mesajı verdi: "Bildirim konusu işlemin 4054 sayılı kanunun 7. maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan 2010/4 sayılı "Rekabet Kurulu'ndan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devir almalar Hakkında Tebliğ" kapsamında izne tabi olduğuna, işlem sonucunda aynı kanun maddesinde belirtilen nitelikte hâkim durum oluşturulmasının veya mevcut bir hakim durumun güçlendirilmesinin ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmaması nedeniyle işleme izin verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir."
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım