Rusya'da Deri Devrimi, Turk Markası rusyada 13. magazasini Açtı

Mondial Group, Rusya’da 13.mağazasını coşkulu bir törenle açtı.

Rusların tatil için en çok tercih ettiği Antalya’da iş hayatına başlayan deri ve kürk üreticisi Mondial Group, Rusya’da 13.mağazasını coşkulu bir törenle açtı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Mondial Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu’nun açılışını yaptığı törene Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Atilla Kızılarslan ve Sarar Şirketler Grubu Başkanı Cemalettin Sarar’ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Rus işadamı katıldı.

Mondial Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada Moskova’ya girmekte geciktiklerini belirterek, “Mondial Grup olarak bu mağaza bizim Rusya’daki 13. Mağazamız. Bundan sonra Moskova’da 5 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Moskova’da biraz geciktik ama onun da programları yapılıyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı’da Türk işadamlarının Moskova’da çok güzel bir mağazalar serisini açmasına tanıklık etiklerini belirterek şunları söyledi:

“ 13 mağaza çoğalacak daha fazla olacak biz de bundan gurur duyacağız. Hem istihdam yaratması açısından hem de Türk ekonomisine katkılarından dolayı guruba teşekkür ediyorum, bol kazançlar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ise konuşmasına Hüseyin Acarlıoğlu’nun yıllar öncesine dayanan bir dostluğu olduğunu vurgulayarak, “ Gurur duyuyoruz. Biraz önce mağazayı gezdik, çok kaliteli, çok düzeyi yüksek ürünlerle buralara girmiş. Onun için kendisini tebrik ediyoruz. Tabii ki yalnız bırakmayacağız. Antalya’nın önemli markalarından birisi Mondial. Yıllardır, turizmde de, yurt dışında da çok iyi temsil ediyor. O yüzden markaların Antalya’dan uluslararasına açılması hepimize gurur veriyor. O Yüzden kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Sayısının 5 olmasını da kabul etmiyorum, 5,10,15 olmalı. Onun için kendisini tebrik ediyorum, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da “ eskiden çok sık söylemimiz vardı, ‘giremiyoruz, çıkamıyoruz, mağaza açamıyoruz’ gibi. Ama artık bunları geçtik. Burada kimi görsek herkesin ayrı bir girişimcilik örneği, istihdam örneği var” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ertelenen bir açılıştı, bugüne kısmet oldu. İki gündür yoğun bir gün yaşıyoruz. Hem Antalya’yı tanıtmak, hem de buradaki dostları görmek anlamında. Dolayısıyla ben isim belirtmeden herkesi tebrik ederken Hüseyin beyi bir markayı Antalya’dan büyütüp buraya taşıdığı için özellikle tebrik ediyorum. Bir değil 5 dediler. Rusya gibi bir bölgede 5 de çok önemli. Rusya gibi bir bölgeye bu tarz da son derece üst sınıfa hitap eden ürünlerle girmek ve de Rusya’nın en önemli alışveriş merkezine girmek zannederim çok kolay olmasa gerek. Bu da kendi başına bir başarı öyküsüdür diye düşünüyorum. Hem Hüseyin beyi, ortakları, ailesini, çalışanlarını tebrik ediyorum. Antalyalıların kendileriyle gurur duyduğunu ifade etmek istiyorum.



Gelecek farklılık, değer yaratanların olacaktır. Siyasette, iş dünyasında, bürokraside de bu böyle. Artık klasik siyaset, işadamlığı, bürokrat dönemi bitti. Dolayısıyla geçmişte yaratılan değerlerle övünmek değil, her yarattığımız yeni değerlerle övünmek durumundayız. İş adamı, siyasetçisi, bürokratı geleceğe yönelik olarak, projesi, vizyonunu net olarak ortaya koymalıdırlar. Bunu yapanlar Türkiye’de hep ön planda kazanacaktır. Artık Türkiye kendi içine sığmaz durumdadır, ekonomi, insan ve girişimci potansiyelini keşfetmiştir. Dolayısıyla artık hiçbir kimse bunun önüne geçmek gibi ne lüksü var ne de becerisi olabilecektir. Burada mağazada çok güzel ürünlerin olduğuna şahit olduk. Hakikaten Rusya’da yaşayan erkeklerin işi zor, hanımları bu çarşıdan bir kere geçirmeye görsünler, ondan sonra paraları hazırlasınlar.

Umarım bu mağaza, Acarlıoğlu, ailesine, çalışanlarına, Moskova’ya, Antalya’ya, Türk ekonomisine faydalı olur. Hayırlı, uğurlu olsun, bol kazançlar diliyorum.”

-“1994’TEN BU YANA RUSYA’DAYIZ”
Mondial Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, tören sonrası Türk basınına yaptığı açıklamada ise 1994 yılından bu yana Rusya pazarında olduklarını belirterek, ilk mağazalarını da Kazan şehrinde açtıklarını söyledi. Acarlıoğlu, “Bunun ile birlikte 13.mağzazamızı açmış olduk. Yaklaşık 27 yıldır deri ve kürk işinin içindeyiz. Bu pazarda bizim için en uygun pazar. Artık pazarın zorluklarını kolaylıklarını, bu milletin giyim kültürünü çok iyi öğrendik ve bu mağaza açma süreci de bir şekilde devam ediyor. 2014’te koyduğumuz hedef 45 mağaza. Bu Moskova’da ki ilk mağazamız ama kısa bir süre içerisinde şube sayısı 5’e çıkacak. Diğer şehirlerde tabi ki aynı şekilde devam etmiş olacak” dedi.

DHA/Siyamend KAÇMAZ/MOSKOVA
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım