Beton Yol Avantajlı mı..?

Eskiden asfalta oranla daha pahalı olan beton yollar yine gündeme geldi. MÜSİAD, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e asfalta oranla daha uzun ömürlü olan beton yol önerisi yaptı. Bu konuda bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen vekil Şahin ise; bahsedildiği gibi daha ekonomik ve uzun ömürlü olması durumunda konuyu Türkiye gündemine de taşıma sözü verdi.

MÜSİAD İnşaat Sektör kurul Üyesi Yüksek İnşaat Mühendisi Ahmet Altıntaş, Türkiye’de yolların asfaltla kaplanmasına bir anlam veremediğini söyledi. Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e hem pahalı, hem de ömrü az olan asfalt yollarla ilgili bir çalışma yapmasını öneren Altıntaş, bugün birçok Avrupa ülkesinde beton yolların daha çok tercih edildiğini, bunun nedeninin ise beton yolun uzun ömürlü ve ekonomik olması olduğunu ifade etti.

Beton Yol 30 Yıl Tamir İstemiyor
Türkiye’de yerel idarelerin sadece çok küçük bir kısmının bu anlamda bir çalışma yaptığını ve başarılı sonuç alındığını anlatan Altıntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Asfaltın ana girdisi petrol olduğu için asfaltın maliyeti, petrol fiyatlarıyla direk ilişkili. Diğer taraftan beton, ithal girdiye dayanmıyor. Hammaddesi yurt içinde üretiliyor. Beton yolun en önemli avantajı da uzun ömürlü olması. Beton yolu bir kez yaptıktan sonra 20-30 yıl geriye dönüp tamir yapmanız gerekmiyor. Bunun örnekleri var. Bu tür bir çalışma ülke ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuyu TBMM’ye Taşırım
Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, bu konuyu milletvekili olan arkadaşlarına Ankara’da bahsettiğini ve araştırma yapacağını söyledi. Bursa bölgesinde 3-4 kilometrelik bir alana beton yol yapmak istediğini ifade eden Şahin, “Bahsedildiği gibi hem uzun ömürlü, hem de daha ekonomikse niye olmasın. Eğer durum böyleyse konuyu meclise de taşırım” açıklamalarında bulundu


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım