Eroğlu Group Harmony Towers Projesi, Bursa Nilüfer

Tekstil sektöründe Colin's ve Loft markalarının kurucusu Eroğlu Grubu, inşaat sektöründe de büyümeye devam ediyor.Eroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, bu yıl içerisinde 13 konut projesini tamamlayacakların, Türkiye'ye güvendiklerini ve yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Eroğlu, tekstil sektöründe ilke edindiği 'marka yapma' üzerine kurulu iş modelini gayrimenkulde de devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Eroğlu Gayrimenkul, 2011 yılı için öngördüğü yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım hedefini 2012 yılında 3,2 milyar liraya ulaştırmayı hedefliyor. 5 yıldır inşaat sektöründe yatırım yapan Eroğlu Gayrimenkul, Bursa Nilüfer mevkiinde yer alan Harmony Towers projesinin tanıtımını yaptı. Nurettin Eroğlu, Çelik Palas Otel'de düzenlenen toplantıda, çok önem verdikleri bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Bugüne kadar 2 milyar lira değerinde 1,5 milyon metrekare inşaat gerçekleştiren Eroğlu Gayrimenkul'ün İstanbul dışındaki ilk konut projesi 160 milyon liralık yatırımla tamamlanacak. Japon mimarisi ile yapılan projeye çok yoğun talep aldıklarını belirten Eroğlu, bir ay içinde konutların yüzde 5'ini sattıklarını ifade etti. İlk alanların avantajlı olduğunu vurgulayan Eroğlu, projenin yıllık yüzde 30 prim yapacağını dile getirdi. Bu projenin 2013 yılında biteceğine dikkat çeken Eroğlu, bu yıl içerisinde 7 projeyi daha tamamlayacaklarını, ardından da 5 ayrı projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Grubun bünyesinde 11 bin kişinin istihdam edildiğine işaret eden Nurettin Eroğlu, inşaattan tekstile kadar birçok alanda yatırımlarının sürdüğünü kaydetti. Yatırımların hız kesmeden süreceği bilgisini veren Eroğlu, Türkiye ekonomisine duyduğu güveni şöyle ifade etti: "Dünyanın en iyi büyüyen ikinci ülkesiyiz. Çeyrek dönemlerde birinci bile olduk. Belki 2012'de ihracatımızın yüzde 45'ini yaptığımız Avrupa'dan kaynaklanan bazı sıkıntılar olabilir. Ama Türkiye'nin dinamizmi, aldığı önlemler, yönetim biçimi, Türk insanının girişimciliği, çok bahsedildiği kadar da 2012'de aşırı bir sıkıntı beklemiyoruz. Zaten projelere başlamamız ve devam etmemiz de bu güvenimizi gösteriyor." Eroğlu, Harmony Towers'ın geniş avlusu, biri 28 diğeri 23 katlı rezidans kuleleri, yeşille iç içe az katlı teras evleri, Uludağ manzarası ve cadde üzerinde yer alan mağazalarıyla elit bir yaşam stili arayan herkese hitap ettiğini belirtti. Eroğlu Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer ise yakın çevresinde pek çok okul, hastane, park, alışveriş merkezi gibi sosyal ve ticari donatı alanlarının bulunduğu Harmony Towers'da 108 ile 257 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+1'den 4+1'e kadar değişen 323 daire ile 30 adet cadde mağazasının yer aldığını ifade ederek, metrekare fiyatlarının bin 600 liradan başladığını bildirdi.

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım