vodafone gunde 1 liraya tablet kampanya haberi

Ayda 1 liraya akıllı telefon satan Vodafone şimdi de günde 1 liraya tablet bilgisayar veriyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ilk operatör markalı tablet bilgisayarı dünyada ilk kez Türkiye'de tanıttıklarını belirterek, "En yeni teknolojilere uyum sağlama becerisi yüksek genç nüfusuyla Türkiye, 3G'de liderliği eline aldı." dedi.
Vodafone, Smart Tab 10'u abone sayısı ve kârlılıkta yüzünü güldüren pazarlardan birisi olarak öne çıkan Türkiye'de tanıtmaya karar verdi. İlk operatör markalı tableti 26 yaşındaki gençler, günde sadece 1 lira ödeyerek alabilecek. 3G özelliği de taşıyan cihaz, mart ayından itibaren diğer Vodafone abonelerine ise ayda 49 lira fiyatla sunulacak. Vodafone Türkiye, "Herkese Mobil İnternet'' stratejisi doğrultusunda ilk operatör markalı tableti "Smart Tablet 10''u şirketin merkez binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ekonomik ve sosyal gelişim açısından geleceğin trendi olarak öne çıkan mobil internetin bugün bir atılım aşamasında olduğunu söyledi. İletişim kanallarının sabitten mobile, sesten veriye doğru kayması, sektörü 'Yeni Bir Mobil Gerçeklik'le karşı karşıya bırakmakta. Bugün dünyanın yüzde 77'sini birbirine bağlamayı başaran mobil sektörün hacmi, dünya gayri safi milli hasılasının (GSMH) yüzde 2'sine karşılık gelen 1,3 trilyon dolara ulaştı. Bunun için de mobil data pazarı 300 milyar dolara geldi." dedi. Geniş bant internette hane penetrasyonunda yüzde 10'luk bir artış gayri safi yurtiçi hasılada (GSYİH) yüzde 1,4'lük bir büyümeyi beraberinde getirmekte. Timuray, internetin yaygınlaşmasını, her an, her yerden, her koşulda erişime açık olmasını, aradaki uçurumun kapanması açısından son derece kritik olarak değerlendirdi. "Yaygın erişilebilirlik, interneti demokratikleştirecek, bu da fırsat eşitliğini beraberinde getirecektir." diyen Timuray, küresel data trafiğinde 5 yılda 18 kat artış beklendiğini kaydetti.

Geniş bant mobil internetin rolünün gerçek anlamda bu noktada başladığını ifade eden Timuray, "Teknolojinin gelişmesi ve daha kullanıcı dostu hale gelmesiyle birlikte, bireylerin internet bağlantısı tercihi de mobile yönelmektedir. Türkiye gibi dijital uçurumu kapatma yolunda hızla adım atan ülkelerin şansı bu noktada belirginleşmektedir. En yeni teknolojilere uyum sağlama becerisi yüksek genç nüfusuyla Türkiye, 3G'de liderliği kısa sürede eline almayı başarmıştır. Mobil internette 3G abonelik oranı Avrupa Birliği (AB) ortalamasında yüzde 30,1 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 44'e ulaşmıştır. Ülkemiz ile AB arasında bir karşılaştırma yapmak gerekirse, AB nüfusunun yüzde 70'i düzenli internet kullanırken, bu oranın Türkiye için halen yüzde 36 düzeyinde kaldığı görülmektedir.'' dedi.
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım