Vob Istanbul'a mi Tasinacak..?

Ekonomi yönetiminin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) ile İstanbul Altın Borsası'nı tek bir borsa haline getirmesine yönelik çalışmasına İzmir'den tepki geldi.
Merkezi İzmir'de bulunan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "VOB'un, ortaklarının görüşü dahi alınmadan bir oldubittiye getirilerek İzmir'den kopartılmaya çalışılması kabul edilemez. Liberal dünyada özelleştirmeler tamamlanmışken Türkiye'de VOB'u kamulaştırmaya kalkışmak, en hafif deyimiyle suyu tersine akıtma girişimidir. VOB, İstanbul'un finans merkezi olmasının önünde bir engel değildir." dedi. Borsa olarak Türkiye sermaye piyasalarının büyütülmesine yönelik her türlü müzakereye açık olduklarını belirten Kestelli, olmazsa olmazlarının borsa genel merkezinin İzmir'de kalması olduğunu kaydetti.

İzmir'e Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın katkı sağladığını aktaran Kestelli'ye göre VOB gibi değerlerin güçlendirilerek devam ettirilmesi, bütün ülke için önemli bir güç ve motivasyon kaynağı. Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın, 4 Şubat 2005'te Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından çalınan gongla hizmete başladığına dikkat çeken Kestelli, Türkiye'nin ilk ve tek türev borsası olan borsalarının, aradan geçen 7 yıl zarfında işlem hacmini 150 kata yakın artırdığını kaydetti. Türk sermaye piyasası ve özel sektörü için önemli bir misyon üstlendiklerini ifade eden Kestelli, "VOB, elde ettiği ivmeyle dünyanın yirmi altıncı büyük türev borsası olmuştur. Üstelik bu başarıyı sadece V ile, yani vadeli işlemlerle yakalamıştır. Bugün yapılması gereken şey, bugüne kadar anlamsız bir şekilde engellenen VOB'un O'sunu yani opsiyonları da devreye sokarak bu önemli kurumun daha hızlı büyümesinin önünü açacak adımlar olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım