Esas Holding Kocaeli'ye Avm Yapacak..


Esas Holding, gözünü Kocaeli`ye dikti. Şevket Sabancı tarafından 2000 yılında kurulan ve gıdadan sağlığa, taşımacılıktan eğlenceye kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Esas Holding, gayrimenkul işine girer girmez İstanbul dışındaki 10 sanayi ilini gözüne kestirdi. Esas Holding`in yatırım yapmayı planladığı iller arasında ikinci sırada Kocaeli yer alıyor.
 
ALIŞVERİŞ MERKEZİ
Alışveriş merkezi projelerine odaklanan şirketin yurt içindeki ilk yatırımı Kurtköy'de inşaatı devam eden 70 milyon dolarlık Esas Aeropark oldu. İkinci yatırım ise Kocaeli`ye geliyor. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Aeropark'ın ardından ikinci yatırımlarını Kocaeli'de STFA ile birlikte gerçekleştireceklerini resmen açıkladı, “Ortak alışveriş merkezi yapacağız” dedi.
 
ESKİ GÖLCÜK YOLUNA
Bünyesinde Pegasus`un da bulunduğu Esas Holding ile STFA`nın ortak alışveriş merkezi yapacağı yer, Eski Gölcük Yolu üzerinde bulunuyor. Tepe Home`dan dereye kadar uzanan 50 dönümlük alana Kocaeli`nin en büyük alışveriş merkezinin yapılması planlanıyor. STFA`ya ait olan bu alana bilindiği gibi daha önce Forum Alışveriş Merkezi yapılmak istenmiş, ancak sorun çıkmış, proje iptal edilmişti.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..
Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım