Cazibe Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı


İnegöl Belediyesi tarafından eski Perşembe Pazaryeri, terminal, hal ve tahıl binası ve Cennet Aile Çay Bahçesi'nin bulunduğu alanda yaptırılacak Cazibe Merkezi'nin temeli törenle atıldı.




Temel atma törenine AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Emniyet Müdürü Ahmet Alağaçlı, Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, bazı oda başkanları, müdürler, muhtarlar ile davetliler katıldılar.

Törende konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cazibe Merkezi'nin İnegöl'ün en stratejik noktasında yapıldığını söyledi.

Başkan Aktaş,"İnegöl Cazibe Merkezi Ankara karayolunun kenarında, mevcut İnegöl, yeni İnegöl ve Alanyurt'un arasında merkezi bir konumdadır. İnegöl Belediyesi tarafından, eski Perşembe Pazaryeri, eski terminal, eski hal ve hahıl binası ve Cennet Aile Çay Bahçesi'nin bulunduğu alan boşaltılarak planlanmıştır. Burası İnegöl'ün gerçek manada gelişmesi ve kentimizde yeni sosyal alanların oluşması için planlanan en büyük projelerin başında gelmekte. İnegöl'ün bir çekim noktasına, buluşma alanına, etkileyici bir kent meydanına, hem alışverişe hem eğlenmeye vakit ayırabileceği bir cazibe merkezine acil ihtiyacı vardır. Cazibe Merkezi projemiz bu ihtiyaca fazlası ile cevap verecektir." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise Türkiye'nin, bölgesinde büyük bir güç haline geldiğini belirterek, "Dünyada sözü dinlenen ülkelerden birisi haline geliyor. Bir taraftan ihracat, bir taraftan ekonomi, bir taraftan ilişkilerini büyültüyor." diye konuştu.

Sürekli krize uğrayan ülkenin istikrara ve demokrasiye kavuştuğunu vurgulayan Kızılcıklı, 12 Eylül'de yapılacak referanduma da değindi.

Kızılcıklı şunları söyledi: Maalesef 12 Eylül hukukun üstünlüğünü oluşturmaya çalışmamış, kendi hukukunu sağlamaya, kendisini garantiye almaya çalışmıştır. Adeta bürokrasinin siyaseti denetlediği, alanını daralttığı, bir sistemi kurmuştur. O tarihten sonra en kapsamlı anayasa değişikliğini yapmak, inşallah milletimiz sandıkta 'evet' dediğinde bize nasip olacak. Bunu istemeyenler oldu. Aylardır büyük bir mücadeleye girdiler. İnşallah bu anayasayı 12 Eylül'de değiştireceğiz. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru, sendika alanlarımız genişliyor, sivil yargının yolu açılıyor. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesi ile çok daha farklı seviyeye getireceğiz."

Konuşmaların ardından yapılan dua, kesilen kurban ile sembolik olarak temel atma töreni yapıldı. Törene katılanlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım