Vodafone Türkiye'den Bursa'ya 135 Milyon Tl'lik Yatırım


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone'un 2006 Yılından Bu Yana Türkiye'de Yaptığı Yatırımın 10 Milyar Lirayı Aştığını Belirtti. Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Eden Vodafone Türkiye, Yeni Bursa Bölge Müdürlüğü'nün Açılışını Yaptı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone'un 2006 yılından bu yana Türkiye'de yaptığı yatırımın 10 milyar lirayı aştığını belirtti.
Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Vodafone Türkiye, yeni Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Açılışa Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vodafone çalışanları ve davetliler katıldı.
Vodafone, son bir yılı içinde açtığı 12 mağazanın ardından gerçekleştirdiği açılış ile bu güne kadar yatırım bütçesinden 135 milyon TL pay alan Bursa'ya da verdiği önemi göstermiş oldu. 5 kıta, 31 ülkede faaliyet yürüten Vodafone, 31 mart 2010 itibari ile yaklaşık 341 milyon müşterisi ve 40 şebeke ortağı ile hizmet vermekte.
Açılışta konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Vodafone'un altyapısını 3 yılda 3 katına çıkardığını belirterek, altyapı yatırım bütçesinin 135 milyon TL ile anlamlı bir pay alan Bursa'yı önemsediklerini aktardı.
Vodafone'un 2006 yılından bu yana Türkiye'de yaptığı yatırımın 10 milyar lirayı aştığının altını çizen Serpil Timuray, "Aynı zamanda bölgesel yatırımlarımıza da önem veriyoruz. Bursa bölgemizi de stratejik olarak önemsiyoruz. Bu bölge 135 milyon TL'lik bir pay aldı. 2009 - 2010 yılında müşteri memnuniyeti ile performansımızı artırarak bu yılı kapattık. Bu yılda Yüzde 25 buçuk abone pazar payına ulaştık. Aynı zamanda bu dönemde numara taşımada en çok numara taşınan ve en çok net abone kazanan operatörde Vodafone oldu." dedi.
Vodafone Türkiye'nin Bursa'da nüfus kapsamı oranının yüzde 99.92'yi bulduğunu anlatan Timuray, "Bursa'da faaliyetimizi ve kadromuzu 2010 yılında genişleterek hizmet vermeye başladık. Bursa'da 32 Vodafone cep merkezimiz bulunmakta. Son bir yılda satış ve dağıtım ağımızda yüzde 40'lık bir büyüme gerçekleştirdik." dedi. Yatırımlarla istihdama da katkı sağladıklarını anlatan Timuray, yeni bölge müdürlüğünde 114 kişinin çalışacağını anlatarak, Bursa'da toplam 235 kişiye istihdam verdiklerini anlattı.
"BİLGİSAYAR BİLMEYEN KALMASIN PROJESİNE 10 BİN GENÇ KATILDI"
Serpil Timuray, Vodafone Türkiye olarak yaptıkları yeni yatırımlarla ülkenin ekonomisi ve istihdamına katkı sağlamayı hedeflediklerine dikkat çekerek, "Bunun dışında Vodafone Türkiye vakfının öncelikli projelerinden 'ilk adım' programı ile okul öncesi eğitim çağına destek vermekteyiz. Ayrıca ülkemizin 'e-dönüşüm' sürecine katkıda bulunarak 'bilgisayar bilmeyen kalmasın' projemiz ile 81 ilde 1 milyon gence internet eğitimi vermekteyiz. Bu kapsamda Bursa'da da 10 binden fazla genç bu projeye katılım gösterdi." şeklinde konuştu. Bursa Bölge müdürlüğünün stratejik önemine dikkat çeken Timuray, teknolojik ve satış-dağıtım bölge merkezini tek bir merkezde toplayacaklarını sözlereni ekledi.
"BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 2010'DA YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE BÜYÜR"
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer ise, Anadolu'da yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, "Sektörle ilgili Türkiye'de geçen seneki global ekonomik krizde Türkiye'de iki sektör etkilenmedi. Bunlardan birisi finans sektörü, diğeri ise bilgi teknolojileri, telekominikasyon. Bunlar kriz döneminde dahi 4 civarında büyüme sağladı. Bu iki sektör çok önemli, özellikle bilgi teknolojilerindeki büyümenin sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Bu sektörün 2010 yılında ise yüzde 10'un üstünde büyüme gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Bu sektör Türkiye'ye iş ve aş temin ediyor. Bu sektörle ilgili yapılacak eleştiriler ve alınacak karalarda bu husus dikkate alınarak hareket edilmeli." dedi.
Tüm Vodafone ekosisteminde 53 bin kişinin çalıştığını bildiren Dr. Tayfun Acarer, şunları söyledi: "Bizim üst kurul olarak yetki verdiğimiz denetimini yaptığımız 397 şirket var. Bu sektörün bazı lokomotifleri var, onun altında da daha küçük işletmeler var. Bu çok önemli, bu sektör bir yaşam biçimi haline geldi ve Türkiye'ye bir değer katıyor."
Dr. Tayfun Acarer sözlerini; "Vodafone bu ülkeye sadece bu ismi almak için 5 milyar dolardan fazla para verdi. Bunu sadece lisans bedeli olarak verdi. 5 milyar dolar pek çok ülkenin IMF'den almak için kapısını çaldığı bir rakam. Her yılda 1 milyar doların üzerinde para ödüyor. Ben ilgili herkesten bu sektörün değerinin çok iyi anlaşılmasını istirham ediyorum. Eğer bu sektörü biz iyi kullanır değerlendirirsek Türkiye'nin gelişiminde çok önemli bir rol oynayacağı konusunda hiç bir şüphem yok." şeklinde tamamladı.
Vali Şahabettin Harput da, hızla gelişen bilgi teknolojilerinin hayatın her anına girdiğine dikkat çekerek "Bu hızlı gelişmeleri takip etmekte zorlanıyoruz. Vodafone'da dünya ölçeğinde kendisini haklı olarak kabul ettirmiş ve ciddi bir güven kazanmış kuruluş olarak Bursa'da böyle anlamlı bir hizmeti gerçekleştirmesi önemli bir hizmet. Ben kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, devrin bilgi ve iletişim devri olduğunun üzerinde durarak, "Gerçekten her şey hızla gelişiyor. En hızlı gelişen ise iletişim ve bilgi sektörü. Bursa'da teknolojik bir üretim yapan şehir olarak bunu önemsiyoruz. Sanayide de teknoloji ve bilginin öne çıkması konusunda önemli bir talebimiz var." şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Vodafone Türkiye Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açılışını yapıldı. Açılışın ardından binayı gezen Vali Harput ve beraberindeki protokol üyelerine yetkililer tarafından bilgi sunuldu. (Cihan Haber Ajansı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım