İnegöl İşletme Fakültesi, Eylül'de öğrenci almaya hazırlanıyor.


Uludağ Üniversitesi bünyesinde İnegöl'de açılması planlanan İşletme ve Orman Fakültesi için çalışmalara başlandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan İşletme Fakültesi'nin faaliyet göstereceği binada incelemelerde bulundu. Rektör Cengiz, İşletme Fakültesi'nin kurulması ile İnegöl Üniversite'sinin temellerinin atıldığını ileri sürdü.

Cengiz, İşletme Fakültesi'nin Bakanlar Kurulu'ndan geçip 2010 Mayıs ayında kurulduğunu belirterek, 100 kişinin eğitim öğretim göreceği iki şubenin kullanacağı kısmın 3 ay zarfında tamamlanarak önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçebileceğinin müjdesini verdi.

İnegöl İşletme Fakültesine Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halis Ertürk'ü dekan olarak tayin ettiklerini ifade eden Rektör Cengiz, "Ortadoğu Üniversitesi'nin barakalarda kurulduğunu unutmayın. Önemli olan niyettir. Zaten bir meslek yüksek okulumuz var. Etraftaki binaların düzenlemesi yapılırsa ileride çok güzel bir üniversiteye dönüşebilir. Tahsis edilen binayı hazırlayabilirsek, önümüzdeki eylül ayında öğrenci alabileceğimizi düşünüyoruz. Ama öncelikle binanın kullanılabilir bir hale getirilmesi, varsa deprem güçlendirilmesinin yapılması, cam, kapı, çatı, kalorifer ve elektrik tamiratlarının yapılması gerekmektedir. Eğer bunlar tamamlanmazsa işletme fakültesine öğrenci alımı bir sonraki seneye kalacaktır. " diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise "Bursa Teknik Üniversitesi olarak 5 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksekokul planlanmıştı. Biz buna bir fakülte daha ilave ettik. Şu anda 6 fakülte, 2 enstitü ve 1 meslek yüksek okul olarak plan bütçe komisyonundan geçti. Kısa sürede genel kurula girecek. Birinci üniversiteden İşletme Fakültesi'ni aldık. İkinci üniversiteden de Orman Fakültesi'ni alabilirsek, artık İnegöl Üniversitesi'nin temelleri yavaş yavaş atılmış olur." diyerek, iş adamlarını fakülteye destek olmaya çağırdı.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı'na getirilen Prof. Dr. Halis Ertürk de, MYO kampüsünde fakülte yapılması düşünülen binanın Eylül ayına yetiştirilerek eğitime başlaması için İnegöllülerin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ett

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım