Genc Danısmanlık Kobileri Bilgilendirdi


Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD), üyeleri ile kentte faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) bilinçlendirmek amacıyla "KOSGEB Destekleri ve Yatırım Teşvikleri" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda, aynı zamanda KÜSİAD üyesi olan Genç Danışmanlık firmasının ortakları Eyüp Cihan ve Kadir Görenli, katılımcıları bilgilendirdi. KOSGEB'in nitelikli elemandan makine ve ekipmana, fuarlara katılımdan yeni yatırımlara kadar çok sayıda desteğinin bulunduğunu kaydeden Eyüp Cihan, "Danışmanlık firması olarak şimdiye kadar ilimizde 150'ye yakın firmaya proje hazırladık ve bu konuda ciddi tecrübe kazandık. Dernek üyesi firmalara her zaman yardımcı olmaya hazırız." dedi. Cihan ayrıca, son dönemde devletin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Kütahya ve Tavşanlı'dan 6 firma için yaklaşık 1,8 milyon TL'lik proje desteği aldıklarını vurguladı.

Yatırım teşvikleriyle ilgili bilgiler veren Kadir Görenli ise, Kütahya'nın yatırımların teşvik edildiği 3. Bölge'de bulunduğuna işaret ederek, bunun çok sayıda avantajı da beraberinde getirdiğini kaydetti. Görenli, yatırım belgesi alan firmaların devlet tarafından sağlanan vergi indirimi ve muafiyeti, sosyal güvenlik desteği, belirli oranlardaki yatırımlara verilen maddi destekler gibi çok sayıda teşvikten yararlanabileceğini aktardı. Yatırım belgesi alarak proje hazırlayan ve 31 Aralık 2010 tarihine kadar projesinin yüzde 10'unu tamamlayan firmaların 5 yıl boyunca personel sigortalarının tamamını devletin ödeyeceğini söyleyen Görenli, "Geleceğini iyi planlayıp büyüme hedefinde olan işletmeler, devlet tarafından önemli ölçüde destek görüyor. Bu konuda her firma bir büyüme planı yaparak, teşviklerden faydalanmayı hedeflemeli." ifadelerini kullandı. Görenli ayrıca kullanılmış ekipman ithalatının gümrüklerde standart nedeniyle takıldığına işaret ederek, "Eğer yatırım teşvik belgeniz varsa, devlet bu konuda da size destek oluyor. Örneğin, yurt dışında faaliyet göstermiş bir fabrikanın ekipmanlarını satın alarak, gümrükten rahatça geçirebiliyorsunuz." diye konuştu.

Toplantıya katılan dernek üyeleri ve firma sahipleri de çeşitli sorular sorarak, konu hakkında detaylı bilgiler aldı. Toplantının ardından konuşmacı ve katılımcılara teşekkür eden KÜSİAD Başkanı Mehmet Ceylan, bu tür bilgilendirme toplantılarının son derece verimli geçtiğini belirtti. Ceylan, Kütahya'nın gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu tür faaliyetlerimizle iş dünyasının bilincini arttırmayı hedefliyoruz. Etkinliklerimiz sürecek. İlimizin hak ettiği düzeye ulaşması için hepimiz dertlenmek zorundayız." dedi. (Cihan Haber Ajansı)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım