Vatan Bilgisayar'in Kac Subesi Var..?

Müşterilerinin Vatan mağazalarından alışveriş yapma sıklığının yılda ortalama altı kez olduğunu söyleyen Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, “Ancak mağazalarımız kendilerine uzak diye Vatan’la hala tanışamayan milyonlarca müşteri var. Bu nedenle 2012’de 55 mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi. Vatan, gelecek hedeflerini ve sektöre ilişkin öngörülerini anlattı:
 Vatan Bilgisayar olarak 10 yılda 45 mağaza açmışken neden 2012’de 55 mağaza hedefi koydunuz? 
 Bu yılki agresif mağaza açma politikamızın arkasında pazar liderliği hedefimiz var. Fiyatlarımız, satış danışmanlarımız, satış sonrası hizmetlerimiz rakiplerimize göre daha iyi. Tek eksiğimiz müşterilere uzak olmamız. Vatan’da bir kez alışveriş yapan müşteri daha sonra defalarca alışveriş yapıyor. Müşterilerin yılda Vatan mağazalarından alışveriş yapma sıklığı ortalama 6 kez. Ancak mağazalarımız kendilerine uzak diye Vatan’la hala tanışamayan milyonlarca müşteri var. Bu nedenle mağaza sayımızı arttırıp mümkün olduğunca onlara ulaşmak istiyoruz.
 Mağazalarınızda hangi ürünlere talep daha fazla? 
 Notebook ve telefonlar en fazla talep gören ürünler oluyor. Biz notebook, masaüstü bilgisayar ve yazıcı gibi kategorilerde pazar lideriyiz, bu liderliğimizi koruyarak TV, cep telefonu ve kamera gibi diğer tüketici elektroniği ürünlerinde de liderliğe ulaşmayı hedefliyoruz. Bilgi teknolojileri konusunda en geniş yelpaze bizim mağazalarımızda var, bu geniş çeşidi diğer ürünlerde de süratle geliştirirken müşterilerimizin taleplerini dikkate alıyoruz.
 Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.. Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım