Borsaya Açılan Yeni Şirketlere Bir marka daha eklendi

Üretim tesisleri Adana'da bulunan Bilici Yatırım, gelecek hafta Borsa'ya açılıyor. Daha önce bölgeden başarısız halka arzlar olduğunu hatırlatan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, bunları inceleyerek gerekli hazırlığı yaptıklarını, başarılı olmaları durumunda Adana'daki diğer şirketlerin de halka arz için Borsa'ya geleceklerini ifade etti.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) başlattığı halka arz seferberliğine Anadolu da katıldı. GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi dünya markalarına fason üretim yapan Adana merkezli Bilici Yatırım da 15 Mayıs Pazartesi günü Borsa'ya açılacak. 26,7 milyon liralık gelir beklediklerini belirten Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, "Borsa'da başarılı olursak Adana'da faaliyet gösteren onlarca şirket İMKB'nin kapısını çalacaktır." dedi. Şirketin hisselerinin yüzde 33,1'ini halka arz edecek olan Bilici Şirketler Grubu, bunun yüzde 90'ını yurtiçine, yüzde 10'unu ise yabancılara satma kararı aldı. Hisse başına fiyat ise 2,7 lira olacak.

Halka arz öncesi Zaman'a değerlendirmelerde bulunan Mehmet Ali Bilici, Adana merkezli tekstil firmalarından Mensa'nın yatırımcıların kafasında kötü hatıra bıraksa da kendilerinin bu örnekten ders çıkardıklarını ifade etti. Sorumluluklarının farkında olduklarını dile getiren Adanalı işadamı, yatırımcıların kâr etmeleri için de hisse satışlarında yüzde 40 oranında iskontoya gittiklerini dile getirdi. Mehmet Ali Bilici, "Şayet halka arz sonrasında kâğıtların değeri düşer ve yatırımcılar da zarar ederse ben çok üzülürüm. Böyle bir olaya sebebiyet vermemek adına değerleri çok düşük hale getirdik. Şayet fiyatı 4 liranın üzerinde tutsak ekstradan 2-3 milyon lira gelir elde ederiz." diye konuştu.

Şirket olarak hiçbir bankadan kredi kullanmamaya özen gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Bilici, bilançolarında borç bulundurmadıklarına dikkat çekti. Halka arz sonrası şirketin piyasa değerinin 81 milyon liraya ulaşması hedefleniyor. Halka arzdan pay alan yurtiçi bireysel yatırımcılara hisseleri 4 ay boyunca ellerinde tutmaları durumunda geri alım garantisi veriliyor. Adanalı işadamı, halka arzdan paranın tamamını ise yeni yatırımlarda kullanmayı planlıyor. Grup, gelecek para ile Adana'nın merkezine 203 odalı 5 yıldızlı bir otel yapma kararı aldı. İnşaat için tüm izinleri aldıklarını belirten Mehmet Ali Bilici, 10 gün içinde projenin temellerini atacaklarını belirtti. Otel için projenin 4 yıl önce hazırlandığına dikkat çeken işadamı, bürokraside yaşadıkları engellerden dolayı bunun bir türlü uygulamaya konulamadığına dikkat çekti. İnşaatın en geç 18 ay içinde bitirileceği sözü de veren Bilici, bu yatırımın maliyetinin 30 milyon lirayı bulacağını, söz konusu yatırımın yüzde 50 ortağının ise Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) GYO olduğunu hatırlattı. Otelin tamamlanmasıyla birlikte de 300 kişi istihdam edilecek. Bu arada şirket, Ceyhan'da kendilerine ait olan 11 dönümlük bir arazide de alışveriş merkezi (AVM) ve konut yapmayı planlıyor.


Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım