ulkerin bebek beslenme pazar hedefi

Türkiye'de 397 milyon TL'yi geçen bebek beslenme pazarı, şirketlerin iştahını kabartıyor. Dünyanın dev markaları burada yatırım yapacaklarını açıklarken Ülker'in ortağı Hero, elini çabuk tutarak Türkiye'yi bölgenin üssü ilan etti. Ülker Hero Baby Genel Müdürü Mehmet Erol, araştırmaya dayalı ürünlerle avantajlı konum elde ettiklerini söyledi.
Dünya bebek beslenme devi Hero ile dokuz yıl önce gerçekleşen ortaklık, Ülker'e 36 ülkenin kapısını açtı. Türkiye'den tek ihracatçı olarak bölge ülkelerine yılda 30 milyon adet bebek ürünü satan Ülker, söz konusu rakamı 5 yılda 2,5 katına çıkarmayı hedefliyor.
Şirket, üç yıllık araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda ürettiği ve pazara sunduğu Nutradefense ile hedefe ulaşmakta kararlı. Yeni nesil devam sütü olarak raflarda yerini alan ürün, Ülker Hero'yu rakiplerinden bir adım öne taşıdı. İspanya'daki Ar-Ge merkezinde yılda 450 araştırma bulgusuyla geliştirilen Nutradefense, anne sütüne en yakın devam sütü olma özelliği taşıyor. Ülker Hero Baby Genel Müdürü Mehmet Erol, sadece Türkiye'de değil, bölgede de aktif fonksiyon yürüttüklerini belirterek, yeni ürünlerle pazarda avantajlı bir konum elde ettiklerini söyledi. Şirket, 9 yılda tonaj sıralamasında birinci, ciro sıralamasında ikinci. Türkiye bebek beslenme pazarı ise cirosal anlamda 2010 yılında 397 milyon TL'lik hacme ulaştı. 2011'in ilk dokuz ayında, bir önceki yılın ilk dokuz ayına göre yüzde 16 büyüdü. 2010'da 27 bin 528 tonluk hacmi olan pazar, tonaj bakımından 2011'in ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüme gösterdi. Pazarda 21 marka yarışıyor. Bebek beslenme pazarında farklı karakterlere sahip birçok şirket bulunuyor. Danone, pazarın yalnızca mama ve gıda takviyeleri kısmında yer alırken Ülker, bebe bisküvisi başta olmak üzere, pazarın her kategorisinde yer alarak, pazarı bebe beslenme pazarı adıyla bir bütün olarak değerlendirmeyi tercih ediyor. Bebe bisküvisi, taze peynir ve bebek yoğurtları dahil edilmediği takdirde, bebek maması piyasasında toplam 21 marka var. Ancak ilk beş marka, pazar hacminin yüzde 92'sini elinde tutuyor. Genel Müdür Erol, Ülker Hero Baby'nin doğru ve ulaşılabilir fiyat yaklaşımı ile daha fazla bebeğin sağlıklı beslenme ürünlerinden faydalanmasını sağladığına ve pazarı büyüttüğüne dikkat çekerek, "Türkiye'nin ilk ve tek bebek maması üreticisi biziz. Devam sütleri, tahıllı kaşık mamaları, kavanoz mamaları ve bebek bisküvilerinden oluşan bebek beslenme pazarında tüm kategorilerde ürün sunabilen tek marka da yine Ülker Hero Baby. Rakibimiz, Türkiye'deki tüketimin belli bir konuma gelmesi halinde burada yatırım yapacağını açıklıyor. Ancak biz 2008'de ilk püre mama fabrikasını kurduk." diye konuştu.

30'dan fazla ülkede yıllık 2 milyar Euro ciro elde eden Hero Grup'un Bölge Başkan Yardımcısı Hans Huistra, Türkiye pazarının kendileri için önemine dikkat çekerek, "Yıldız Holding ile ortaklığımız çok iyi bir yolda ve başarıyla ilerliyor. Türkiye, uluslararası öncelik planımızda başlarda yer alıyor." dedi. Ülker'in Orta ve Doğu Avrupa, Arap Yarımadası ile Orta Asya'yı kapsayan coğrafyada kavanoz ve tahıllı kaşık mama üretim üssü olduğunu kaydeden Huistra, şirket olarak 2015 yılına kadar yüzde 5 organik büyümeyi hedeflediklerini aktardı. Grup gelirlerinin yüzde 44'ünün bebek beslenme kategorisinden geldiğini anlatan Huistra, bu payı yüzde 50'ye çıkarmak istedikler
Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım