Imkb'nin yeni ismi Borsa istanbul

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, "Borsa İstanbul", İstanbul Finans Merkezi projesinin altındaki asıl itici güçtür, dedi. Tufts Üniversitesi'nin düzenlediği ''Uluslararası Finans Dünyasında Türkiye'nin Gelecekteki Rolü'' konulu konferansta konuşan Turhan, Türkiye'de finans sektörünün önünün açık olduğunu söyledi.

"İstanbul asırlardır dünyanın merkezidir, Sultanahmet’teki dikilitaş buna işaret eder" diyen Turhan, "Şehrin potansiyeli yüksek, finans merkezi olması hızla gerçekleşecektir, mevcut durumu iyi analiz etmeliyiz. Hala daha etkiler devam eden krizin "küresel kriz" olduğuna inanmıyorum. Bu Kuzey Atlantik krizidir. Bakın Çin etkilenmedi, Türkiye’deki bankalar krizde sağlam durdu" diye konuştu.
Turhan, "Türkiye'de bankacılık sektörü 10 yılda 4 kat büyüyecek diyordum. Bankacılık sektörü 4 kat büyüdü. Şu anda sermaye piyasaları için söylüyorum; önümüz açık ilerlemeye kararlıyız. Olumlu bir ortam ve destek var. Bu fırsatı kaçırırsak yazık olur, biz bu fırsatı kaçırmayacağız" ifadelerini kullanırken, İMKB’ye artık "Borsa İstanbul" denmesini istediğinin altını özellikle çizdi.

Halk artık devletten aldığının kendi cebinden çıktığını biliyor

Sözlerine devam eden Turhan; "Bankacılığın iyi olması finansal hizmetlerin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Finans yapısının yüzde 85’inin bankalardan gelmesi iyi değil, dengeli olmalı. Geçmişte günahlarımız var. Kamu sektörü likiditenin tümünü götürüyordu. Yüksek bütçe açığı veriyorduk. Bütün bütçe harcamalarının 7’de 1’ini Merkez Bankası (MB) yapıyordu. 2002’de işler böyle devam etmez diye karar verildi. MB bağımsızlaştı, BDDK kuruldu. Siyasi partilerin yaklaşımı değişti. Artık halk da devlet size bir şey verirse kendi cebinden çıktığını biliyor" dedi.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.. Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım