ptt avm hizmete girdi.. Sanal alisveris e-ptt avm

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi e-PTT AVM'yi hizmete açtı. Yıldırım, Çeşme Sheraton'daki e-PTT AVM projesinin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2003 yılında tüm kurumlarla ilgili brifing aldığını, 170 yıla yakın geçmişi olan PTT'nin dünyadaki değişime uyum sağlayamadığını gördüğünü belirtti. PTT'nin 2000'li yılların başında yaygın hizmet ağının olduğunu, ancak hizmet verimliliği ve karlılığının iyi durumda olmadığını anlatan Yıldırım, "Neredeyse gelirleri ve giderleri birbirini zor karşılıyordu. Ayrıca 1990'lı yılların ortasında PTT ve Telekom'un ayrılması da gelirin azalmasına neden olmuştu. Mektup yazma alışkanlığı da gittikçe kayboluyordu. Biz de değişen dünya şartlarında üzerimize düşeni yapmaya karar verdik" dedi.

PTT hizmetlerini 3 başlık altında topladıklarını, bu hizmetlerin posta, banka ve lojistik olduğunu dile getiren Yıldırım, PTT'nin sadece renkleriyle, amblemiyle değişmediğini aynı zamanda hizmet çeşitliliğini ve ağını genişlettiğini belirtti.

Sanal açılış yapıldı

Tören sonunda Binali Yıldırım'ın sanal sureti (avatar) sanal ortamda kırmızı kurdele keserek e-PTT AVM'nin açılışını yaptı. İlk alışverişi de yapan Binali Yıldırım bin 750 liraya kırmızı bir bilgisayar satın aldı. Alışveriş sırasında pazarlık yapmak isteyen Binali Yıldırım, sistemin kimseye ayrıcalık tanımadığını ifade etti ve sistemi oluşturan PTT yetkililerine "Siz bu kapıdan çıkınca beni tanımazsınız da" diye espri yaptı. Tören sonunda Yıldırım, PTT Voleybol Takımı'na plaket verdi. Törene eski devlet bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.
Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..
Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım