Dunyanin en buyuk tepe yoneticileri istanbul'da

Walmart, Tesco, Coca Cola, Pepsi, Walgreen, Marks&Spencer gibi firmaların tepe yöneticileri dün İstanbul'da biraraya geldi. Toplantıya katılan firmalar yaklaşık 3 trilyon dolarlık ciro ve 10 milyon kişilik istihdamı temsil ediyor

Dünyanın önde gelen perakendecileri dün İstanbul'da biraraya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıda temsil edilen firmaların yaklaşık 3 trilyon dolarlık ciro yarattığı ve 10 milyon kişiye doğrudan, en az 100 milyon kişiye dolaylı istihdam sağladığı düşünüldüğünde toplantının öneminin ortaya çıktığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugün toplam perakende büyüklüğü olarak dünyada 10'uncu, Avrupa'da ise 7'nci sırada yer aldığını, 2011 sonu itibariyle Türkiye perakende sektörünün yaklaşık 175 milyar dolar, organize perakende sektörü cirosunun ise 75 milyar dolar civarında hesaplandığını aktardı.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım