Libyadaki insaat yatirimlari ne durumda..?

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde 'Arap Baharı'yla gelen değişim sürecinde, Libya'daki yatırımlarını yarım bırakmak zorunda kalan Akfen Holding, geri dönüş için fırsat kolluyor. 900 milyon dolarlık inşaat projelerinin yarısının Libya'da olduğunu belirten Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, geri dönüşle ilgili formaliteleri çözmeye çalıştıklarını söyledi.
İnşaat projelerinin yarısı Libya'da bulunan TAV Havaalanları işletmecisi Akfen Holding, Kaddafi'nin devrilmesinden sonra bu ülkedeki işlere devam etmek için görüşmelerini sürdürüyor. Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, Libya'ya dönmek için fırsatları kolladıklarını söyledi. Akfen Holding'in 100 milyon TL nominal değerdeki tahvillerinin halka arzıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Güçsav, elde edecekleri kaynakla enerji alanında yeni yatırımlar planladıklarını belirtti. İnşaat alanında da 1 milyar dolarları bulan yatırımla bu sektörde iddialı olan Holding, yurtdışında yarım bıraktığı işlerin peşinde. Süha Güçsav, "TAV İnşaat'ın 900 milyon dolarlık inşaat işi var. Bunun yarısı Libya'da. Bu ülkeye dönmeyi bekliyoruz. Bunun yollarını arıyoruz. Devlet de elinden geleni yapıyor." dedi. TAV İnşaat'ın yeni projelerle ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Güçsav, "Ortadoğu'da çıkabilecek bütün havalimanı fırsatlarına talibiz. Libya hükümetiyle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım