Kosgeb 2012 destek programi

Küresel ekonomik krizin etkisiyle talep açısından diğer KOSGEB desteklerinin önüne geçen kredi faiz desteğindeki yoğunlaşma azaltılarak girişimciliğin geliştirilmesi, kurumsallaşma, kalite ve verimliliğin arttırılması, teknolojik gelişmelere uyum, Ar- Ge kapasitesinin arttırılması, çevre ve insan sağlığına duyarlı üretim, bilgiye erişim, nitelikli istihdam, yurtdışı pazarlara açılma, ortak iş yapma kültürünün geliştirilmesi gibi alanlarda KOSGEB destekleri artırılacaktır. Ekonomik konjonktürün gerekli kıldığı bir strateji ile pazarlamada, Ar-Ge faaliyetlerinde ve kapasite kullanımında KOBİ'lerin bir araya gelmelerini özendirecek programlar uygulanacaktır.

Yeni dönemle birlikte rekabetçi ve büyüme potansiyeline sahip KOBİ'ler proje esaslı destek sistemiyle desteklenmeye başlamıştır. Bu strateji ile destek için ayrılan kaynakların proje mantığı çerçevesinde, sonuç odaklı bir yaklaşımla, bölge, sektör ve ölçek kriterleri detayında kurgulanmış modellerle kullanılması ve daha fazla çarpan etkisiyle ekonomiye geri döndürülmesi amaçlanmaktadır.

KOSGEB'in destek sistematiğinde izlenecek bir temel strateji de KOBİ'lerle ilgili tüm tarafların, özellikle meslek kuruluşlarının imkânlarının da harekete geçirilmesine yöneliktir. Bu amaçla, meslek kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer yerel aktörlerin KOBİ'lerin geliştirilmesine yönelik çok ortaklı projelerinin desteklenmesi planlanmaktadır.


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım