italyan intesa turkiye'de banka acacak mi..?

İtalya'nın dev bankası Intesa'nın Türkiye aşkı bitmiyor. Daha önce Garanti ve Finansbank ile ilgilenen Intesa sıfırdan lisans almak için BDDK'nın kapısını çaldı. Banka, 300 milyon $ sermaye sözü verdi
Türkiyi'de satışa çıkan her bankayla ilgilenen İtalyan devi Intesa, bu kez bankacılık lisansı alarak pazara girmeye karar verdi. İtalya'nın en büyük bankalarından biri olan Intesa sıfırdan bankacılık lisansı almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurdu. Banka 300 milyon dolar sermaye sözü verdi.

BİR AY ÖNCE BAŞVURDU
BDDK'dan üst düzey bir yetkili, İtalyan Intesa'nın kuruma bir ay önce başvurduğunu belirterek, "Intesa başvuru için profesyonel bir dosya hazırlamış. Teminatlarının da hazır olduğunu ifade ediyorlar" değerlendirmesini yaptı. Yetkililer, dosya üzerindeki incelemelerin sürdüğünü belirtti.

İKİ BANKAYA TALİPTİ
İtalyan Intesa'nın daha önce Garanti Bankası ve Finansbank'ın satış sürecinde de adı geçmişti. Intesa iki bankaya da talip olmuştu. Intesa'nın 2010'da 920 milyon euro olan kârı geçen yıl 460 milyon euroya düştü. Bankanın 103 bin çalışanı bulunuyor. 11 ülkede 12 bankası ve ortaklığı bulunan Intesa'nın toplam şube sayısı ise 7 bin 570. Intesa'nın başvurusunun onaylanması durumunda BDDK 12 yılın ardından ikinci kez mevduat bankacılığı izni vermiş olacak. Kurum geçen yıl Lübnan merkezli Bank Audi'ye lisans vermişti.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

  1. Yatırım kredileri, proje finansmanı ve bireylere, dünya çapındaki işletmelere finansal destek gibi her türlü krediyi sağlıyoruz. % 3 faiz oranıyla fon veriyoruz. Yedi (7) iş günü içinde borç alın.
    E-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +18474539904

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım