turk karton sirketi yunan kartoncuyu satin aldi

Yunanistan'da şirket aldı, Avrupa'nın 4. büyüğü oluyor
Pakmaya, Mustafa Nevzat İlaç ve Kartonsan gibi önde gelen kuruluşları bünyesinde barındıran Pak Şirketler Topluluğu, Yunanistan'ın tek kuşe karton üreticisi Macedonian Paper Mills S.A'yı satın aldı.
Grubun Hollanda'daki şirketi Pak Group B.V. tarafından gerçekleştirilen satın almanın şirkete ayrı bir güç katacağı belirtiliyor. Macedonian Paper Mills şirketinin halen yıllık 100 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Bu satın alma sonucunda, Kartonsan ile birlikte Pak Şirketler Topluluğu'nun toplam yıllık karton üretim kapasitesi 280 bin ton düzeyine çıkacak. Bu artışla, şirket Avrupa'nın 4. büyük karton üreticisi oluyor. Pak Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Bozkurt, "Bu adımla kâğıt sektöründe Avrupa'daki iddiamızı artırıyoruz. Satın alma ardından şirketin üretim teknolojilerini yenilemek, enerji tüketimini azaltmak, verimliliği artırmak amacıyla yatırımlar yapacağız." dedi. Paper Mills S.A, bölgesindeki en büyük üreticilerden biri. Yıllık cirosu 52 milyon Euro olan şirkette yaklaşık 200 kişi çalışıyor. EKONOMİ SERVİSİ


Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım