Kocaeli Cevre Hurda Kagitcilik Yeni Fabrikasi

Ambalaj atıkları toplama faaliyeti sürdüren Çevre Kağıtçılık, 5 milyon TL’lik tesis yatırımıyla, her türlü atığı geri dönüştürmeye başlayacak.

Geçtiğimiz yıl, Kartepe İlçesi’nin Suadiye Bölgesi’nde 16 bin metrekare alan üzerine yatırım yaptıklarını söyleyen Çevre Hurda Kağıtçılık Genel Koordinatörü Gökhan Sevim, ilk olarak Bazı Tehlikesiz Atıklar Toplama Ayırma Tesisi lisansını, daha sonra da Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi lisansını alarak, yılın ilk günlerinde Entegre Geri Dönüşüm Tesisi olarak faaliyete başladıklarını kaydetti.

Hurda kağıt, karton ve gazete toplayarak plastik ve metal atıkları, ambalaj atıklarının tekrar kullanımı, geri kazanımı ve geri dönüşümünü yaptıklarını ve sektörde artan taleplere yönelik yatırımlarına hızla devam ettiklerini belirten Sevim, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından birinci seçilen ‘Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Geri Dönüşümü İle Daha Temiz Bir Çevre’ adlı proje ile bu yılın mayıs ayında ÖTL Geri Dönüşüm Tesisi’nin faaliyete başlayabilmesi için gerekli imzalar atıldı. ÖTL Geri Dönüşüm Tesisi kurulumu hızla devam ediyor. Böylece mayıs ayından itibaren Suadiye’de bulunan entegre geri dönüşüm tesisini daha da genişleteceğiz” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım