Muzafer Cilek Bosna'dan Davet Aldi

24 Mart 2012 tarihinde göreve seçilen Bosna Hersek Kültür Derneği yönetim kurulu Başkanı İsmet Doyan ile yönetim kurulu üyeleri N.Kamuran Balkan, Sadık Taşdemir ve Mukadder Seymen, önceki gün Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek’i Makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında göreve yeniden seçilen Dernek Başkanı İsmet Doyan, yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projelerden bahsederek, gelinen nokta hakkında geniş çaplı bilgi verdi.
Savaş zamanı tüm ülkenin Bosna için yardıma koştuğunu ifade eden Bosna Hersek Kültür Derneği Başkanı İsmet Doyan, Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren tüm Bosna Kültür Derneklerinin, kültür faaliyetlerine ağırlık vererek, hem bulundukları şehirlerde yaşayan farklı kültüre sahip vatandaşlar ile kaynaşmak hem de kendilerine özgü PİTA Şöleni gibi sosyal çalışmaları yapmaya devam etmekte olduklarını ifade etti.
Doyan, 1 Temmuz 2012 Pazar günü Yenice Beldesi ile Esen köyü arasındaki derneğe ait piknik alanında yapacakları PİTA şölenine, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek’i davet etti.
1992-1995 yılları arasında yaşanan katliamın izlerinin halen devam ettiği Bosna’da Konsolosluk olarak, ticari anlamda çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Muzaffer Çilek ise, amaçlarının Türk işadamlarının Bosna’ya yatırım yapmalarına katkı koymak olduğunu dile getirdi.
Bosna’nın her geçen gün biraz daha geliştiğini ve büyüdüğünü ifade eden
Muzaffer Çilek, İnegöllü işadamlarından, doğa harikası Bosna’yı mutlaka ziyaret etmelerini ve ziyaret sırasında da yatırım amacı ile gözlem yapmalarını istedi.
Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, kendisini ziyaret eden heyete, ziyaret anısına, Bosna’nın özgürlüğüne kavuşması adına çok önemli çalışmalar yapan ve bir süre önce vefat eden Bilge Kral Ulu Önder Aliya İzzet Begoviç’in ‘Özgürlüğe Kaçışım’ isimli kitabını hediye etti.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım