Yeni inegol Toki Konutlari Yolu Yapiliyor

İnegöl’ün 50 yıllık geleceğinin şekillendiği Yeni İnegöl ile Akhisar Mahallesini birbirine bağlayacak olan bağlantı yolunda asfalt çalışmaları sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Önemli bir çalışma. Bundan 1,5 ay kadar önce buraya gelmiş ve bu çalışmanın muhteviyatıyla alakalı genel bilgiler vermiştik. Asfalt zamanı geldi tekrar ziyaret edelim dedik. İnşallah çalışmalar bitince de tekrar incelemek için geleceğiz. 2006 yılından itibaren Akhisar ve Huzur mahallemizde ciddi bir değişim ve dönüşüm yapıyoruz. İnegöl’de ne varsa burada da aynısı olacak diyoruz ama bu da bir çırpıda yapmak hem fiziki hem de maddi açıdan mümkün değil. Bu yol çok önemli bir yol. Her yere 35-40 metre genişliğinde. Maliyeti itibariyle de Belediyenin çok çok üzerinde bir yol. Biz bütün imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Yenice Köprülü kavşağımız bu yolla bağlantılı. Biz 1.etap çalışmalarını 2011yılında 1100 metre olarak tamamladık. İlk etap olarak Yenice Köprülü kavşağı ile Akhisar köprüsü arasında tamamlamıştık. Ancak Yeni İnegöl’ün gelişmesine ve eğitim kampusunun gelişimi ile yolu oraya kadar uzattık. Önce toprağı 80 cm derinliğinde kazdık. 60 cm alt temel dolgu, 10 cm stabilize, 10-12 cm de asfaltlanıyor. Kalan 2 bin metrelik ham yol çalışmasını tamamladık. Toplamda burası 3 bin 260 metrelik bir yol. Bu alanda alt yapı şebeke ve kanalizasyon çalışmaları yapılacağından bu yolu, buradaki çalışmalar bittikten sonra tamamlayacağız. Çalışma kapsamında bölgeden gelen talepleri de dikkate aldığımızı özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

“TAŞ OCAKLARI YOLU KULLANAMAYACAK”
Vatandaşlardan tozla alakalı şikâyetler aldıklarını ifade eden Başkan Aktaş: “Ben de istiyorum hemen yolu bitirelim. Fakat bunları altyapısı tamamlamadan yapmak olanaksız. Taş ocakları alakalı da şikâyet var. Oranın ruhsatını ben vermedim. O konuda da çalışma yaptık. Huzur mahallesinden yeni bir yol açtık. O yolu kullanacaklar. Bu yolu kullanmaları halinde ağır yaptırımlar uygulayacağız”

İLK ETAP MALİYETİ 975 BİN TL
Çalışmanın ilk etabının maliyetinin 975 bin TL olduğunu paylaşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yolun 35-40 metre olup altyapısı ile düşünüldüğünü çok ciddi bir çalışma olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım