Yunanistanda İkinci El Luks Araclarin Fiyatlari cok dustu..

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, fiyatları 15 bin euro’nun altına düşen Porsche’nin ikinci el lüks SUV modeli Cayenne’ler ülke içinde alıcı bulamazken, araçları borçlar ve vergi artışı nedeniyle acilen elden çıkarmak isteyen Yunanlılar yurtdışından müşteri buluyor

 Lüks otoları çoğunlukla Almanya’da kullanılmış oto satan şirketler ve Azerbaycan ile Gürcistan’dan, kullanılmış oto fırsatı arayanlar satın alıyor. Yunanistan’da kullanılmış 10 yıllık Mercedes’lerde de fiyatlar 3 bin euro’ya kadar düştü.

 Ferrari 150 bin euro... 


Demokratia gazetesi, yeni oto olarak fiyatı 450 bin euro olan ve sadece 3 bin kilometre yapmış bir Ferreri’nin Selanik’de 150 bin euro’ya satıldığını haber verdi.

Atina’da kullanılmış oto satan bir şirkette 2003 model bir Mercedes CL 500 model otoyu, 18 bin euro’ya satılamadığı için fiyatının 9.900 euro’ya düşürüldüğünü ancak yine de satılamadığı gözlendi. Lüks otosunu acilen elden çıkarmaya çalışan ve son yıllarda imkânlarının çok üstünde yaşamaya alışmış

Yunanlılar şu 3 kategoriye ayrılıyor:

 * Küçük esnaf. İşleri iyi giderken lüks oto almış şimdi işler iyi gitmiyor.
 * Otoyu leasing ile almış işadamları. Şimdi vadeleri ödeyemiyorlar.
 * Lüks otonun masraflarını karşılayamayan ve ayrıca ek vergi yükü ile karşı karşıya kalmış, aynı zamanda da işini kaybetmiş olanlar. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz..

Ayakli Rehber, 2010 yılından bu yana yayınlanır ve iş dünyasindaki gelişmeleri bloga taşır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım