Afyon, Çay ve Bilecik, Pazaryeri'ndeki Dedeli Elektrik Doğalgaz Santralleri

Bank Asya, Bilecik ve Afyon'da doğalgaz santrali kuracak olan Dedeli Elektrik AŞ'ye 120 milyon Euro tutarında finansman desteği sağladı.

Yıldızlar SSS Holding bünyesinde bulunan Dedeli Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ tarafından Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki organize sanayi bölgesinde ve Afyon'un Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesinde kurulacak 2 adet doğalgaz kombine çevrim santrali için yapılacak toplam 160 milyon Euro tutarındaki yatırımın 120 milyon Euro'luk bölümü, Bank Asya tarafından finanse edilecek. Sözleşmeye göre kredi, 1,5 yıl ödemesiz olmak üzere 4 yıl vadeli olacak.

Her biri 143 megavat olmak üzere toplam kurulu gücü 286 megavat olacak santrallerin yıllık enerji üretiminin yaklaşık 2 milyar kilovatsaat olması bekleniyor. Yapılan yatırım sonucu yıl sonuna doğru hizmete girmesi planlanan santrallerde toplam 100 personelin istihdam edilmesi planlanıyor. Bank Asya Genel Müdürü Cemil Özdemir, şu ana kadar 8 adet HES projesinin yanı sıra 5 adet doğalgaz çevrim santrali projesi finanse ettiklerini, söz konusu projelerle birlikte bu sayının 7'ye çıkacağını kaydetti. Enerji sektöründeki bu yatırımlar sonucu Bank Asya'nın toplamda yaklaşık bin megavatlık kurulu gücü finanse ettiğini belirten Özdemir, bankanın inşaat, denizcilik, kimya, perakende ve havacılık sektörlerinde de birçok projeye katkı sağladığını söyledi.

Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Güdeberk de her birinin toplam maliyeti 79 milyon Euro'yu bulan doğalgaz çevrim santralleri ile Eskişehir ve çevre illerin elektriğini sağlayan Osmangazi Elektrik'i besleyerek üretimden dağıtıma bölgenin elektrik ihtiyacını karşılamak amacında olduklarını açıkladı. Güdeberk, santrallerin 9 ayda üretime başlayacak düzeye geleceğini ifade etti. EKONOMİ SERVİSİ

Ayakli Rehber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım