Reishi Mantarı mı Üretmeli?

Reishi mantarının akciğer kanseri, prostat kanseri, göğüs kanseri gibi çeşitli ciddi hastalık türlerinde de denen denendiği ve iyi sonuç verdiği konuşuluyor

Bu mantar kanser ilacı

Reishi mantarı, reishi mantarının faydaları

Reishi veya Lingzhi (Ganoderma Luciducum) Polyporaceae familyasından geleneksel Çin tıbbında yaklaşık 4000 yıldır ilaç olarak kullanılan yenilebilir bir mantardır.

Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantardır. Mantarın yaşına göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarındadır. Altında odacıkları bulunmaz ve sporlarını çok ince gözeneklerden yayar. Buruk bir tadı vardır.

Reishi son yıllarda akciğer kanseri, prostat kanseri, göğüs kanseri gibi çeşitli ciddi hastalık türlerinde de denenmiş ve diğer tedaviler fazla umut vaad etmediği durumlarda bile kanseri iyileştirici etkisi gözlemlenmiştir.

Bu yüzden özellikle Japonya, Çin ve Amerika'da pek çok doktor ve hasta tarafından kullanılmaya başlanmış ve etkileri araştırılmıştır. Bu araştırmaların sonucunda Reishi mantarının beyin tümörü hastalarına da yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır.

Buruk tadı yüzünden genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilir ve suda çözdürülerek kullanılır. İçine reishi ekstresi eklenen su bir çaydanlıkta yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır ve hemen kullanılır.

İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sebebi ile hemen kullanılmazsa yaklaşık bir buçuk saat içinde özelliğini büyük ölçüde yitirir.

Reishi mantarı hakkında yapılan arastırmada mantarın 2 çeşit bagışıklık hücre aktivitesi arttırıcılıgı görülmüştür. hayvanlar üstünde yapılan deneylerde reishide tümör büyümesi inhibe edici madde oldugu tesbit edilmiş, kansere yönelik japon sağlık bakanlığı tarafından ilaç olarak onaylanmıştır.

reishi mantarı uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenin kaynağı olarak bitkilerin kraliçesi ünvanı verilmiştir. Eskiden bu mantarın suyunun Çin’de sadece hanedan mensuplarının kullanılmasına izin verildiği ile ilgili söylentiler vardı

Reishi mantarı hem hastalıklarda yararlı etkilere sahip olduğu gibi aynı zamanda sağlıklı bir insanın kullanması halinde de sağlığın korunmasını sağlayıcı etkilere sahiptir. İşlemden geçmemiş reishinin kilosu 2 bin dolar civarında.

Tablet şeklinde satıldığı gibi çay olarak da tüketime sunuluyor. Ancak dikkat edilmesi gereken konu her doğal ya da bitkisel ürün kullanımında olduğu gibi burada da kullanılan ürünün gerçek olduğundan emin olmaktır.

Yapılan bazı denetimlerde bitkisel ürünlerin bir kısmının sahte ya da yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden güvenilir firmaları seçmek gerekir.

Herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar için kullanım miktarı 1-2 gram, bir sağlık sorunu olanlarınsa günde 5 gram civarında tüketimi öneriliyor. Mantar dilimler halinde kesildikten sonra kaynatılılır. 2 gram mantar bir litre suya atılır.

Su kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır. Hafifçe kaynatıldıktan sonra metal süzgeç kullanmaksızın süzülür. Kaynatma işleminin cam bir kapta yapılması gerekiyor zira mantarda bulunan Germanyum metale yapışarak niteliğini kaybediyor.

Reishi mantarı üretimi ülkemizde de yapılmaktadır. Prof.Dr. Ömer Çolak mantarı Türkiye’ de yetiştirmiş ve de mantar hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştur. Ancak mantar hakkında olumsuz görüş bildiren doktorlarda bulunuyor

Bu yüzden herhangi bir hastalığı olanların doktor gözetiminde kullanması daha doğru olur.

Karaciğer için koruyucu özellikte olduğu ve kullanımının karaciğer hücrelerinin hayati fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlayıcı nitelikte olduğu belirtiliyor. Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürücü etkinliktedir.

çin’de yapılan bir çalışmada astımlı kişiler için rahatlatıcı etkiler taşığı tespit edilmiştir, Batıda altmışlı yılardan sonra tanınmaya başladı. Japonyada bir araştırmacının yıllar süren çalışmalarından sonra bu mantarın kültürünü üretmeyi başarmasıyla reishi mantarına olan ilgi giderek artmıştır.

Reishi mantarında bulunan Polysakkaridler hücrelerin kendini hızlı bir biçimde yenilemesini sağlar ve de bağışıklık sistemini uyarır.

internethaber

Ayakli Rehber

Yorumlar

  1. KENDİ DOĞAL ORTAMINDA MALEZYA YAĞMUR ORMANLARINDA GMP ÜRETİM SERTİFİKASINA HAİZ PLANTASYONLARDA YETİŞTİRİLEN BİRBİRİNDEN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ İLE 6 FARKLI REİSHİ MANTARINDAN ELDE EDİLEN EXTRATLARLA ÖZEL FORMÜLE EDİLMİŞ ÜRÜNLERİMİZİN TÜRKİYE VE AVRUPA ORGANİZASYONU İÇİN GİRİŞİMCİLER.
    0 532 622 56 71
    www.kendiisinikur.org

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yaparken sayfaya nereden geldiğinizi belirterek küfüre yer vermeden, anlaşılır bir dille yazmanızı rica ederiz..

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım