Afyon Toki Başvuruları ve Şartları

İlimiz Sahipata Mahallesinde yer alan alt gelir gurubu için yapılan 144 konutluk projenin başvuruları yarın başlıyor. 17 Şubat Perşembe gününden itibaren Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü tarafından kabul edilecek başvurular 04 Mart tarihinde sona erecek.

VERDİĞİ SÖZÜN ARKASINDA DURDU

Seçim öncesi aylık 100 ila 200 lira taksitlerle hemşehrilerimizin konut sahibi olacağına yönelik verdiği sözü tutan Başkan Çoban'ın Toplu Konut İdaresi ile yapmış olduğu görüşmeler olumlu sonuç vermiş ve konutların temeli Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atılmıştı.

17 Şubat tarihinde başlayacak ve 04 Mart 2011 tarihinde son bulacak başvurular için istenen şartlar, Toplu Konut İdaresi'nin Resmi İnternet Sayfası olan www.toki.gov.tr adresinde yer almaktadır.

96 KONUTUN BAŞVURULARI İSE CUMA GÜNÜ SONA ERİYOR

Sahipata Mahallesi'ne alt gelir gurubu için yapılan 144 konutluk projenin başvurularının kamuoyuna açıklanmasının ardından sosyal güvenceden yoksun, fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik 1+1 dairelerin başvuruları ise 18 Şubat Cuma günü sona eriyor.

96 adet konut için başvurular Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kabul ediliyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, geri ödemeli olarak Sosyal Konut Yapım Protokolü imzalanırken, ilimizde de ihtiyaç sahibi aileler için Sahipata Mahallesi'nde yapılan 96 adet sosyal konutun yüzde 40'lık kısmı tamamlandı.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 ŞUBAT

18 Şubat 2010 tarihinde sona erecek başvurularda en az yüzde 50 özürlü vatandaşımıza toplam konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Diğer konut alıcı adayları için ise başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Toplu Konut İdaresi ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde uygulamaya konulan proje sayesinde sosyal güvenceden yoksun vatandaşlarımızda ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak.

96 ADET KONUTUN BAŞVURULARI İÇİN ARANAN ŞARTLAR

1- TC vatandaşı olmak,

2-30 yaş ve üzerinde olmak, eşi vefat etmiş dul ve çocuklu bayanlarda yaş şartı aranmaz.babası vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 ve üzeri olmak,

3-TC sınırları dahilin de müracaatçının kendisi eşi veya velayeti altında çocukları üzerinde tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulun bulunmaması,

4-TC sınırları dahilinde müracaatçının kendisi eşi veya velayeti altında çocuklarına ait kira veya faiz vb. gelirin olmaması,

5-Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumuna bağlı bulunmamak,

6-3294 sayılı kanuna uygunluğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alıyor ya da alabilecek durumda olmak,

7-İI sınırları içerisinde en az üç yıl ikamet etmiş olmak
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım