Alman Şirketi, Türk Hes'lerini Alacak mı?

Alman enerji şirketi RWE’nin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Radmacher, Denizli’de yapmakta oldukları 775 megawatt (MW) kapasiteli Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralinin gelecek yıl biteceğini belirterek, “Türkiye’deki bütün özelleştirme süreçleriyle ilgileniyoruz. Ayrıca özel sektöre ait HES’leri alabiliriz. Başka ortaklıklara da açığız” dedi

Ekonomi

- 02:25 | 16 Şubat 2011
RWE özel sektörün HES’lerine talip

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye’nin enerji talebi potansiyelinin çok cazip olduğunu kaydeden Radmacher, 2013 yılına kadar Orta-Doğu Avrupa, Türkiye’ye yıllık 900 milyon euro yatırım hedeflediklerini söyledi.
Andreas Radmacher, ortak oldukları doğalgaz bur hattı projesine Nabucco’da yatırım kararının bir yıl içinde gerçekleşecek gibi göründüğünü belirterek, “Nabucco ileriye dönük başka ortaklıklara açık. Nabucco’nun taşıyabileceğinden daha fazla doğalgaz var. Görüşmeler devam ediyor” dedi.

Elektrik üretiminde payı yüzde 2
RWE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Ralph Jäger de Türkiye’nin enerji sektöründeki büyüme potansiyeline çok olumlu baktıklarını ve bu doğrultuda gerçekleştirilen ilk yatırımın da 775 MW üretimkapasiteli Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali olduğunu aktardı. Jäger ayrıca, Türkiye’de petrol ve enerji sektöründe geniş deneyime sahip Turcas’ın yüzde 30 ortaklığı ile gerçekleştirilecek bu projenin 500 milyon euro yatırıma mal olduğunu, Türkiye’nin elektrik üretiminde yüzde 2’lik bir paya sahip olacağını kaydetti.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım