Denizli İhracatı Bu ay Göze Çarptı

Oğuzhan Katrancı, 2011 Ocak Ayında Birlikleri Tarafından Kayda Alınan İhracat Rakamının Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 47 Artarak 127 Milyon 166 Bin 578 Dolara Ulaştığını Söyledi.

Haber: Denizli'nin İhracatı Yüzde 47 Arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Vekili Oğuzhan Katrancı, 2011 Ocak ayında birlikleri tarafından kayda alınan ihracat rakamının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artarak 127 milyon 166 bin 578 dolara ulaştığını söyledi. Katrancı, DENİB binasında düzenlediği basın toplantısında ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Katrancı, "Ocak ayı içerisinde kayda alınan ana sektörlerimizden olan tekstil ve hammaddeleri ihracat kayıt rakamı 12 milyon 371 bin 237 Dolar, hazır giyim ve konfeksiyon rakamları da 78 milyon 918 bin 738 bil lira. Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 35 artarak 96 milyon 958 bin 267 Dolar olarak gerçekleşti." dedi.

İki yıldan bu yana ihracatçıların gündeminden global ekonomik krizin düşmediğini ifade eden Katrancı, "Özellikle ana pazarlarımız olan Avrupa Birliği ülkelerini derinden etkileyen kriz, ülkemizden gerçekleşen ihracatı talep yönünden olumsuz etkiledi. 2010 yılında 2009 yılına kıyasla daha iyi bir ihracat performansı sergilememizin önemli sebeplerinden bir tanesi, yeni pazarlarımıza gerçekleştirmiş olduğumuz ihracat oldu. Bugünlerde bazı Kuzey Afrika ülkelerinde ve Orta Doğu ülkelerinde mevcut yönetimlere karşı halk hareketlenmelerini hep birlikte gözlemliyoruz. Bu gelişmeler kısa vadede ticareti hiç kuşkusuz etkileyecektir. Ümit ediyoruz ki bu ülkelerde yaşanan süreçler, insan hayatına mal olmadan ve en kısa sürede sonuçlanır." diye konuştu. Son birkaç aydır, Merkez Bankası tarafından uygulanan politikaları ihracatçılar olarak desteklediklerini vurgulayan Oğuzhan Katrancı, "Gerçekten de, kısa vadeli sıcak paranın ülkemize girişini cazip olmaktan çıkaran bu politikalar sayesinde, yabancılar tarafından uzun vadeli mevduatların açılması bankaları da rahatlatacaktır. Zira uzun vadeli satılan kredilerin, uzun vadeli mevduatlarla finanse edilmesi daha dengeli bir yöntem olarak karşımızda duruyor." şeklinde konuştu.

Kurların yukarı yönlü hareketine hep birlikte şahit olduklarını anlatan Katrancı, "Dış ticaret açığımızın ve dolayısıyla cari açığımızda da daha iyimser tablolarla karşılaşmamız muhtemel. İthalatı özendiren, ihracatı ve üretimi sekteye uğratan yüksek faiz düşük kur politikasının sona ermesiyle üretim, ihracat ve istihdamda artış olacaktır." ifadelerini kullandı. Geçen ay Almanya'da düzenlenen Heimtextil Fuarı'na ümitli gittiklerini hatırlatan Katrancı, şunları kaydetti: "Ümitlerimiz boşa çıkmadı. Türkiye'nin ve Denizli'nin stantlarına çok sayıda ziyaretçi geldi. Beklentimiz, iyi geçen fuarın önümüzdeki dönemde somut olarak siparişlere de yansıması yönünde. Fuarda DENİB olarak tasarladığımız flama ve bayraklarDenizli stantlarında kendisine yer buldu. 'Made In Denizli' projemiz kapsamında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz." - DENİZLİ
http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım