Dragons Den, Bloomberg Yatırımcılar: Yalçın Ayaydın

Yalçın Ayaydın

1960 Mardin doğumlu Yalçın Ayaydın ilkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de okuduktan sonra 1983 yılında Marmara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirmiştir. Bilgi ve birikimlerini giyim ve tekstil sanayinde kullanmayı ve bir aile şirketi kurmayı hedefleyen Yalçın Ayaydın, 1986 senesinde Türk giyim sanayinde kısa zamanda önemli yer edinen İpekyol Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ni kurarak ticaret hayatına atılmıştır.

İpekyol markasından sonra, 1997 yılında Twist ve 2004 yılında Machka markalarının oluşturulmasıyla Türkiye’nin ve küresel pazarın etkin bir oyuncusu olma hedefiyle ilerleyen grup Mayıs 2008’de İtalyan kumaş devi Miroglio ile birleşmesi sonucu Ayaydın Miroglio Grubu adını almış, bu tarihten sonra Yalçın Ayaydın, Grubun Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmeye başlamıştır.

Ayaydın, 2001-2003 yıllarında İTKİB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fuarlar Moda Marka Genç Stilisler Yeni Pazarlar Komitesi Başkan Yardımcılığı 2003-2006 ve 2006-2008 dönemlerinde İTKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Uluslararası Tanıtım Fuarlar Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Ayaydın, aynı zamanda 2003-2004 döneminde Birleşmiş Markalar Derneği Başkanlığı görevini yürütmüştür.

http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım