e-Tohum İnternet Projeleri, İnternetin Öne Çıkan Projeleri

2011’de internete para yatıracaklar: Bu sitelere dikkat!

2011’de yatırım yapılacak en karlıinternet girişimleri açıklandı. Etohum tarafından seçilen sitelerin kurucuları sermaye desteği alacak…

İŞTE İNSAN – 06.02.11

Girişimcileri yatırımcılarla buluşturan siber platform Etohum, 2011’de yatırım yapılacak en karlı 15 internet projesini seçti. Geçen hafta içinde düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde açıklanan; Medra, Gamester, Betikus, Oyuncakdenizi, Gezara, Sinavo, we-decide.net, sepeteindir.com, pembepanjur.com, keyground, Gereko, Proje Shop, Smartnews, memlekettengelsin.com ve uzmankirala.com gibi sitelerin kurucuları yatırımcılarla görüşmelere başladı.
Etohum da, 2011 yılında oluşturduğu 250 bin TL’lik sermaye desteğiyle bu girişimlere yatırım yapacak.

Nasıl belirlendi...
Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin oluşması için girişimcilere ve yatırımcılara ticari bir pazaryeri oluşturmak amacıyla kurulan Etohum, yatırım yapılacak 15 internet girişimcisini belirlemek için detaylı bir çalışma yaptı. 2010 yılında 2 bin 200 internet girişimcisinin başvurduğu site, ilk aşamada belirlenen 200 adayla yüz yüze görüşmeler yaparak 40 kişilik bir ön liste oluşturdu. Bu kısa listedeki girişimciler ocak ayı içinde Etohum fonu kurucularına sunum yaptı.

Bu 40 girişimden sitenin yatırım yapmaya uygun gördüğü 15 girişimci aralarında Yemeksepeti.com kurucuları Nevzat Aydın - Melih Ödemiş, GittiGidiyor.com ortakları Burak Divanlıoğlu - Serkan Borançılı ve Mynet’in Kurucusu Emre Kurttepeli’nin de bulunduğu yatırım komitesi tarafından seçildi.

2011 yılının en karlı 15 internet yatırımı:
Medra: ODTÜ Bilgisayar ve Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun üç arkadaş olan Burak Oğuz, H. Özgür Batur ve H. Kerem Cevahir tarafından kurulan Medra, P kişilerin ve kurumların özel bilgilerini korumasına olanak sağlayan açık kaynak kodlu MyDLP projesiyle seçildi.

Gamester: Volkan Taban, Onur Karcı ve Turan Yiğitbaşı tarafından kurulan Gamester sosyal oyun şirketinin ilk ürünü olan Townster, oyuncuların kendi şehirlerini kurup kira geliri toplayarak ya da arkadaşlarının şehirlerinden bina satın alarak emlak kralı olmalarına imkân tanıyan bir şehir planlama ve emlak oyunu.

Betikus: ODTÜ mezunu Deniz Aslı Soykurum Çetin ve Atılım Çetin tarafından kurulan Betikus girişiminin ilk ürünü olan Gideros; bir mobil oyun geliştirme aracı. Gideros sayesinde, oyun geliştiricilerin oyunu bir kez yazıp, birden fazla platformda piyasaya çıkarması mümkün oluyor.

Oyuncakdenizi: İTÜ Jeoloji Mühendisliği ve İTÜ MBA mezunu Serkan Hondur tarafından kurulan oyuncakdenizi.com oyuncak alışveriş sitesi.

Gezara: Onur Sencer, Hüsnü Babayiğit ve Dağhan Ekmekçioğlu tarafından kurulan gezara.com, bir keşif uygulaması. Size yakın olan mekan, etkinlik ve indirimfırsatlarını bulmanıza aracı olan site, istediğiniz kategoride mekanlarının nerede olduğunu ve nasıl gidebildiğini de gösteriyor.

Sınavo: İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun M. Murat Demir ve Özgür Erten tarafından kurulan sinavo.com, sınavlara hazırlanan öğrencilerininternet üzerinde soru çözmelerini bir oyun haline getiren bir site. Sınavo, öğrencilerin performanslarını algılayarak verimliliklerini arttıran bir servisler geliştiriyor.

We-decide.net: Berkeley mezunu Erdem Ovacık ve Stanford mezunu Kutlu Kazancı tarafından kurulan We-decide.net, kurumların karar alma sürecinde yardımcı olacak sanal fikir borsası. Site, kullanıcıların fikirleri yaratıp, alıp satmalarına ve geliştirmelerine imkan sağlıyor.

Sepeteindir.com: Kocaeli Üniversitesi mezunu Kaan Veral tarafından kurulan sepeteindir.com, her gün fırsat bir ürünün yanı sıra farklı ürünler satan bir e-ticaret sitesidir.

Pembepanjur.com: Haluk Akın ve Seda Berber tarafından 2010 yılında kurulan Pembepanjur.com, üyelerine “uzun süreli ve ciddi ilişki” amaçlı bilimsel eşleştirme sunan bir servistir.

Keyground: Cem Evren Ateş ve Can Ateş tarafından kurulan Keyground, internetüzerinden video yayınlama ihtiyacı duyan kurumlara videolarının daha hızlı ve kaliteliyayın olanağı sağlıyor.

Gereko: ODTÜ Endüstri mühendisliği mezunu Ayşe Biçer tarafından 2010 yılında kurulan Gereko.com, gündelik hayatta ihtiyaç duyulan nakliye, bakıcı gibi hizmetleri sunan firmaların sisteme kayıt olarak, isteklerinizi karşılamak için teklif verip sizinle iletişimegeçebildikleri internet platformu.

Proje Shop: Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Yüksel Eminoğlu tarafından kurulan Proje Shop B2C ve B2B hazır elektronik ticaret altyapıları ve sanal mağazalar açmayı sağlayan yazılım yapıyor.

SmartNews: Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Erdem Özkan tarafından kurulan SmartNews, kullanıcıların sosyal medyada popüler olan ve olacak haberlere ulaşmasını sağlamak için geliştirilen bir sistem. Site, sosyal medyada paylaşım davranışlarını matematiksel olarak modelleyip, bir haberin ne kadar popüler olacağını istatistiksel olarak tahmin eden bir algoritma yatmaktaıyor.

Memlekettengelsin.com: Üç girişimci genç ortak Veysel Karakaya, Ali Can Akkaş ve M. Emre Gül, tarafından kurulan memlekettengelsin.com, yöresel ürünleri internetüzerinden satıyor.

Uzmankirala.com: Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği’nde okuyan 22 yaşındaki Murat Turan tarafından kurulan uzmankirala.com proje bazlı çalışan uzmanları,proje bazlı yaptırmak isteyen işverenlerle buluşturan elektronik ticaret platformu. http://ayaklirehber.blogspot.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

evlerde yapilacak isler, mandal uretimi

Orjin grup başkanları, Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım